NAĐENA DROGA U BUNKERU: Uhapšen mladić (1999) iz Beograda u Raški

Autor:

Hronika

25.05.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšen je M.L. (1999) iz Beograda.

NAĐENA DROGA U BUNKERU: Uhapšen mladić (1999) iz Beograda u Raški

Foto: Shutterstock

U okviru borbe protiv zloupotreba droga, policija u Raški i Jedinica za obezbeđenje sproveli su zajedničku akciju u kojoj je zaplenjeno preko 33 kilograma kanabisa.

Uhapšen je M.L. (1999) iz Beograda zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio i prodavao drogu.

Droga je pronađena u 55 paketa skrivenih u posebnom bunkeru automobila kojim je osumnjičeni upravljao. M.L. je zadržan do 48 sati i biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu uz krivičnu prijavu.

Krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga regulisano je Krivičnim zakonikom Republike Srbije. Prema ovom zakonu, neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga predstavlja ozbiljno krivično delo koje se kažnjava zatvorom u trajanju od jedne do deset godina, u zavisnosti od težine dela i okolnosti slučaja.

Ovo krivično delo obuhvata proizvodnju, uzgajanje, preradu, pakovanje, skladištenje, transport, prenos, prodaju, distribuciju, razmenu, davanje, omogućavanje ili stavljanje u promet opojnih droga, supstanci ili biljaka koje sadrže opojne droge, bez odgovarajuće dozvole ili ovlašćenja nadležnih organa.

Policija i pravosudni organi u Srbiji aktivno sarađuju u suzbijanju ovog krivičnog dela, sprovodeći istrage, hapšenja i krivično gonjenje osoba koje se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga. Ove mere se preduzimaju radi zaštite javnog zdravlja, sprečavanja kriminala i suzbijanja narkotika u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading