"GDE JE SAD ONO JUNAŠTVO KADA NAM JE STRELJAO DECU?" Roditelje žrtava iz Dubone i Malog Orašja ZABOLELO ponašanje Uroša Blažića - zbog pognute glave nastao HAOS U SUDNICI!

Autor:

Hronika

24.05.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato i ZAŠTO mu se više ne sudi u Smederevu!

"GDE JE SAD ONO JUNAŠTVO KADA NAM JE STRELJAO DECU?" Roditelje žrtava iz Dubone i Malog Orašja ZABOLELO ponašanje Uroša Blažića - zbog pognute glave nastao HAOS U SUDNICI!

Foto: ST/Nemanja Pančić

sudjenje

Suđenje Urošu Blažiću (22) iz Dubone kod Mladenovca, optuženom za ubistvo devet i ranjavanje 12 ljudi 4. maja prošle godine u Malom Orašju i Duboni, odloženo je juče u Višem sudu u Smederevu.

Do odlaganja je došlo zbog haosa koji je nastao kada su zatvorski čuvari uveli Blažića u sudnicu. Roditelji ubijenih burno su reagovali, pa je moralo da interveniše sudsko obezbeđenje. Zbog toga je odlučeno da se suđenje premesti u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, a novi termin će biti naknadno određen.

Nakon što se na vratima sudnice pojavio Uroš Blažić, roditelji nastradale dece su momentalno skočili sa stolica! Nastala je galama i cika, čula se treska srušenih stolica i stvorila se neverovatna gužva, a pojedine majke počele su da padaju kao pokošene kada su videle ubicu svoje dece. Stražari su brzo reagovali i svojim telima zaštitili optužene, a zatim su ih udaljili iz sudnice. Uroš i njegov otac Radiša Blažić, koji je takođe optužen u ovom postupku, trčali su s pancirima i okovanih ruku i nogu - rekao je izvor Kurira.

Ubrzo su u sudnicu stigli i lekari Hitne pomoći koji su pružili pomoć pojedinim roditeljima.

- Neki od roditelja bili su jako crveni, video im se bes na licu. S druge strane, majka ubijenog Dalibora Todorovića bila je bleda i jedva je stajala na nogama. Očevi su bili besni, nisu mogli da obuzdaju svoju tugu i bol kada su videli Blažića. Pogodilo ih je i to Blažićevo licemerje i njegova spuštena glava kad je ušao u sudnicu - rekao je dobro obavešten izvor.

Zorica Panić, majka ubijenih Kristine i Milana, opisala je šta se desilo kad je optuženi ušao u sudnicu.

Uveli su Blažića, a on je ušao pognute glave... Svi su skočili na njega, i roditelji i sestre i braća ubijenih. Došlo je do koškanja između roditelja i stražara, a jednom od stražara je tom prilikom ispao šaržer. Majci i sestri Dalibora Todorovića je pozlilo i nakon toga je ušla Hitna pomoć. Gde je sad Blažiću ono junaštvo, pre godinu dana nam je streljao decu, a sad ne sme da podigne pogled!? Ne mogu da ga gledam, ovo nije suđenje, ovo je mučenje. Ovde se sudi nama, a ne njemu, ja to neću da prihvatim! Ljudi, da li ste vi svesni da sam izgubila dvoje dece i da nemam više za koga da živim! Deset metaka je on sasuo u mog sina, osam u ćerku. I sada mu se sudi? Zašto? Njemu samo doživotna i do viđenja, ništa više! - rekla je ona.

"Ja venem, oni ga čuvaju"

Ispred zgrade Višeg suda u Smederevu ekipa Hitne pomoći je dvaput morala da interveniše i pruži lekarsku pomoć majkama Dalibora Todorovića i Petra Mitrovića.

- Godinu dana ja venem, a oni bi njemu da sude! Čuvaju ga od nas... - rekla je Danijela Vujić, Daliborova majka, koja se potom srušila, pa su lekari morali da joj pruže pomoć.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading