BLAŽIĆ ĆE SEDETI NA KLUPI GDE SU BILI LEGIJA I NEVOLJA: Biće pod jakim merama obezbeđenja i u staklenom boksu, do govornice će imati pratnju

Autor:

Hronika

24.05.2024

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu će biti pod jakim merama obezbeđenja, sa žandarmerijom koja će čuvati zgradu i velikim brojem sudske straže raspoređenim u sudnici.

BLAŽIĆ ĆE SEDETI NA KLUPI GDE SU BILI LEGIJA I NEVOLJA: Biće pod jakim merama obezbeđenja i u staklenom boksu, do govornice će imati pratnju

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/ RADE PRELIĆ, Profimedia

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca, izmešta se iz Višeg suda u Smederevu u zgradu Specijalnog suda u Beogradu iz bezbednosnih razloga. Ovo izmeštanje je rezultat odluke da se proces održi pod jakim merama obezbeđenja, a sam sud će biti održan u posebnom sudskom prostoru koji je do sada bio namenjen za suđenja pripadnicima kriminalnih klanova.

Bezbednosne mere i specifičnosti sudnice

Specijalni sud u Beogradu će biti pod jakim merama obezbeđenja, sa žandarmerijom koja će čuvati zgradu i velikim brojem sudske straže raspoređenim u sudnici. Ono što je posebno karakteristično za ovaj sud je da će okrivljeni biti smešteni u poseban stakleni boks, odvojen od ostatka sudnice. Uoči suđenja, roditelji i drugi članovi porodice ubijenih, kao i ranjeni, burno su reagovali čim su se vrata sudnice otvorila.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Uroš Blažić


Proces ulaska u sudnicu

Pristup sudnici je pod strogim nadzorom, gde se novinari i posetioci podvrgavaju detaljnim proverama. Mobilni telefoni i drugi uređaji se oduzimaju, a posebne prostorije su namenjene za ovu svrhu. Okrivljeni, tužioci, advokati i svedoci imaju svoje odvojene ulaze u prostoriju, dok se novinari mogu odlučiti da suđenje prate iz sudnice ili preko ekrana u medija centru.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Google Maps/Printscreen

 

 


Unutrašnjost sudnice i poseban boks za okrivljene

Sudnica je prostrana i može primiti najmanje 50 osoba. Okrivljeni će biti smešteni u posebnoj prostoriji od stakla, razdvojeni od ostatka sudnice. Za njihovu bezbednost brinu se stražari raspoređeni duž staklenih zidova. Postoje i tri kamere koje prate suđenje i prenose ga putem ekrana u sudnici.

Incidenti uoči suđenja

Podsetimo, roditelji žrtava masakra u Mladenovcu nasrnuli su na masovnog ubicu Uroša Blažića čim je uveden u sudnicu, nakon čega je on momentalno izveden iz sudnice.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Napad na Blažića i njegovog oca

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading