OTAC OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO MALE DANKE ODBIO DA SVEDOČI: Dušan Janković nije želeo da govori o zločinu!

Autor:

Hronika

24.04.2024

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svedoči.

OTAC OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO MALE DANKE ODBIO DA SVEDOČI: Dušan Janković nije želeo da govori o zločinu!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Danas je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušan Dušan Janković, otac osumnjičenog Srđana Jankovića (50), kao svedok u slučaju ubistva devojčice Danke Ilić (2). Ovaj događaj je šokirao javnost i izazvao veliku pažnju medija širom zemlje.

- U prostorijama tužilaštva danas je nastavljeno ispitivanje svedoka u istrazi ubistva Danke Ilić, a jedan od njih je bio otac osumnjičenog. On je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svedoči u postupku koji se vodi protiv njegovog sina i Dejana Dragijevića - kaže izvor.

U slučaju teškog ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, postupak protiv osumnjičenih Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića stavlja u fokus i njihove privilegije kao svedoka. Kao privilegovani svedoci, Janković i Dragijević imaju pravo da odbiju da svedoče u postupku protiv bliskih srodnika, kao što je u ovom slučaju sin Dragijevićeve majke Svetlane. Ovo pravo čini situaciju oko istrage još kompleksnijom i postavlja dodatna pitanja o pravdi i odgovornosti.


Nestanak male Dankе iz Borskog Banjskog polja 26. marta potresao je celu zajednicu, a vest da su radnici JKP "Vodovod" bili na radnom zadatku tog dana dodatno je šokirala javnost. Međutim, situacija je postala još strašnija nakon priznanja osumnjičenog Dragijevića u tužilaštvu. Prema njegovim rečima, devojčica je udarena službenim automobilom, a zatim zadavljena i bačena na divlju deponiju na Starobanjskom putu. Ovoz je potresna i uznemirujuća ispovest koja je ostavila sve u šoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading