ISTRAGA U SLUČAJU UBISTVA MALE DANKE ULAZI U NOVU FAZU: 14 svedoka detaljno opisalo ponašanje uhapšenih posle zločina!

Autor:

Hronika

23.04.2024

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još nekoliko svedoka biće ispitano u tužilaštvu 24. aprila.

ISTRAGA U SLUČAJU UBISTVA MALE DANKE ULAZI U NOVU FAZU: 14 svedoka detaljno opisalo ponašanje uhapšenih posle zločina!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Istraga u slučaju ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, za koje su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), ulazi u novu fazu. Do sada je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušano 14 svedoka, a ispitivanje ostalih se nastavlja sutra.
 

Prva faza

- Još nekoliko svedoka biće ispitano u tužilaštvu 24. aprila. Osumnjičeni nisu ispitivani naknadno u tužilaštvu, ali i to se očekuje nakon saslušanja svih svedoka, psihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, kao i drugih veštačenja DNK tragova, telefona, baznih stanica... - kaže izvor Kurira iz istrage i ističe da su do sada ispitani oni koji su kobnog dana, 26. marta kad je Danka nestala i kada je, kako se sumnja, ubijena, videli osumnjičene ili komunicirali sa njima.

- U ovoj fazi istrage ispitana je prvo Svetlana, majka Dejana Dragijevića, a supruga Radoslava Dragijevića koji je osumnjičen da je pomogao sinu posle zločina, i ona je odbila da odgovara na pitanja tužilaštva. Posle nje, saslušani su i roditelji Danke Ilić, Ivana i Miloš Ilić, dok su osumnjičeni za njeno ubistvo sedeli iza njih, a zatim i njihove kolege iz "Vodovoda" i komšije iz sela Zlot i Luka - objašnjava izvor.

Kolege osumnjičenih Dragijevića i Jankovića detaljno su opisale njihovo ponašanje nakon što su se pojavili u firmi da ostave službeni automobil. Prema njihovim rečima, osumnjičeni su delovali vrlo nervozno i zabrinuto. Njihov izgled i ponašanje ostavili su jak utisak na kolege, koje su primetile da su osumnjičeni bili uznemireni i da su se ponašali neuobičajeno.

- S obzirom da su osumnjičeni sve vreme bili u sudnici dok su saslušavani svedoci, atmosfera je bila neprijatna i oni su izbegavali da ih uopšte pogledaju. Kolege su rekle da su se oni vratili da ostave automobil, ali da ništa čudno tada nisu primetili kod njih i da su se ponašali kao i svaki drugi dan, a kasnije nastavili normalno da dolaze na posao kao što su to radili i inače. Oni su objasnili i da su Dragijević i Janković, kobnog dana bili na terenu i da su kad su se vratili u preduzeće predali automobil i otišli kući - kaže naš izvor iz istrage i dodaje da su pojedini svedoci ispričali i da je Dejan Dragijević sa ostalim kolegama išao u organoizovanu potragu za Dankom Ilić, za koju se tada mislilio da je nestala.

Traga se za telom

PodsetimoDanka Ilić je kobnog dana bila sa svojom porodicom na porodičnom imanju u Banjskom polju kod Bora. U jednom trenutku, dok je majka otišla do svog automobila, Danka je izašla sa imanja na ulicu.Prema navodima osumnjičenih i njihovom iskazu datom u borskoj policiji, kao i informacijama dobijenim putem GPS lokacije, saznali smo da su osumnjičeni udarili devojčicu službenim vozilom "Fiat Panda", a zatim je ubacili u zadnji deo kola i odvezli na deponiju gde su bacili telo. Osumnjičeni su telo premestili dva dana kasnije.

Oni su uhapšeni 4. aprila, a od tada traje intenzivna potraga za telom male Danke. Već 19 dana policija, porodica i volonteri tragaju za tragovima koji bi mogli dovesti do njenog tela i pružiti porodici mogućnost da je dostojno isprate na večni počinak.

Miloš i Ivana Ilić, roditelji nestale Danke, saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u vezi sa nestankom svoje ćerke. Tokom saslušanja, oboje su detaljno opisali svoje aktivnosti i kretanje tog dana, uključujući susrete i komunikaciju sa Dankom, kao i viđenje osumnjičenih Dragijevića i Jankovića u Banjskom polju, istog dana kada je njihova ćerka nestala.

Republika

Foto: Društvene mreže, Shutterstock, amberalert.rs

Miloš Ilić i Ivana Ilić

- Majka Ivana je videla jednog od osumnjičenih koji se neposredno pre nego što su kolima naleteli na devojčicu stao ispred imanja, a nakon toga, dok je navodno dete već bilo u zadnjem delu vozila oni su naleteli na uspaničenog oca koji je tražio Danku, ali su mu hladnokrvno rekli da devojčicu nisu ni videli - navodi izvor.

Dalibor Dragijević

Prema obdukcionom nalazu koji je stigao juče u Više javno tužilaštvo u Zaječaru, otkriveno je da je Dalibor Dragijević (40) preminuo usled srčanog udara.

Foto: Facebook

Dalibor Dragijević

- U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru primljen je obdukcioni zapisnik Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, iza smrti sada pokojnog Dalibora Dragijevića iz Zlota kod Bora - navodi se u saopštenju ovog tužilaštva i dodaje se:

- Obdukcioni zapisnik će u najkraćem roku biti razmotren, nakon čega će se postupiti u skladu sa odredbama zakona, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading