OVO SU DVA KLJUČNA VOZILA KOJA SU PROŠLA BANJSKIM POLJEM U DANU NESTANKA DANKE ILIĆ: Šta će pokazati veštačenja predmeta nađenim u njima?

Autor:

Hronika

21.04.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je analizirala kretanje vozila koja su ušla u selo tog dana.

OVO SU DVA KLJUČNA VOZILA KOJA SU PROŠLA BANJSKIM POLJEM U DANU NESTANKA DANKE ILIĆ: Šta će pokazati veštačenja predmeta nađenim u njima?

Foto: ST/Tamara Pavišić, rts, facebook

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u Banjskom polju, što je izazvalo uznemirenost meštana i intenzivnu potragu policije za malenom devojčicom. Nakon što je majka prijavila nestanak, policija je odmah reagovala i krenula u akciju potrage.

Policija je analizirala kretanje vozila koja su ušla u selo tog dana, i primetila da od 17 vozača koji su ušli, samo dvojica nisu napustila Banjsko polje pre dolaska policije i postavljanja punktova. Ova informacija je pomogla policiji da suzi potragu i identifikuje službeno vozilo JKP "Vodovod" kao mogući ključni trag u istrazi.

-Tog dana, na teritoriji Banjskog polja, u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan, ušlo je 17 vozila. Od tih 17 samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Zato što gledajući njihovo kretanje, bilo nam je simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili, u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prešli su za pet i po minuta, kao što imamo jasno da su se zadržali minut i 40 sekundi na deponiji- ispričao je Gašić.

Analiza sigurnosnih kamera


Pregledanje sigurnosnih kamera sa kuća meštana pokazalo se kao ključni potez u istrazi. Policija je pronašla snimak koji je bio od velikog značaja - na njemu se moglo videti vozilo "fijat punto" koje je prolazilo Banjskim poljem tog dana. Takođe, kamere su zabeležile dolazak Danke, njene majke i brata automobilom, što je pomoglo u rekonstrukciji događaja.

Jedna od meštanki, vlasnica sigurnosne kamere, dozvolila je policiji pristup snimcima kako bi pomogla u istrazi. Ona je izjavila da je cela zajednica uznemirena zbog nestanka male Danke i da je ugradila kameru pre mesec dana radi bezbednosti.

Podsetimo, osumnjičeni radnici JKP "Vodovod", Srđan Janković i Dejan Dragijević, izazvali su šok i zgražavanje javnosti kada su priznali da su automobilom udarili Danku, a potom telo bacili na deponiju, da bi ga zatim premestili na novu lokaciju. Ova strašna situacija ih dovodi pod sumnju da su počinili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. Trenutno se nalaze u pritvoru, a detalji o mestu gde su sakrili telo nesrećnog deteta još uvek nisu otkriveni.

Policija je u međuvremenu privela Radoslava Dragijevića i Dalibora Dragijevića, Dejanovog oca i brata. Dejanov brat Dalibor preminuo je u Policijskoj upravi Bor. Ova situacija dodatno komplikuje već složen slučaj. Takođe, iz automobila osumnjičenih izuzeto je oko 500 tragova koji se trenutno analiziraju kako bi se utvrdilo njihovo značenje u istrazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading