NAĐENA DROGA, NOVAC I ORUŽJE U STANU: Uhapšen muškarac (43) u Zemunu

Autor:

Hronika

11.04.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšenom Đ. B. (43) se stavlja na teret posedovanje i prodaju velike količine narkotika.

NAĐENA DROGA, NOVAC I ORUŽJE U STANU: Uhapšen muškarac (43) u Zemunu

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Pripadnici Policijske stanice Novi Beograd su uhapsili Đ. B. (43) u čijem stanu u Zemunu je zaplenjeno oko 20 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Pretraga stana je rezultirala zaplenom 42 paketa sa marihuanom, manje količine tableta MDMA, kesom sa amfetaminom, kao i 20 špričeva sa kanabisovim uljem i vagicom za precizno merenje. Takođe, u stanu su pronađena i dva pištolja sa pripadajućim okvirima i devet metaka, kao i 1.000 evra i 40.000 dinara koji, kako se sumnja, potiču od prodaje narkotika, prenosi Politika.

Uhapšenom Đ. B. (43) se stavlja na teret posedovanje i prodaju velike količine narkotika, kao i nedozvoljeno posedovanje oružja. Stanje zaplene, uključujući i marihuanu, tablete MDMA, amfetamin, kanabisovo ulje i oružje, ukazuje na ozbiljan slučaj ilegalne trgovine narkoticima.

Foto: MUP

Ilustracija

U Srbiji, zakonodavstvo koje se odnosi na posedovanje droge reguliše se Zakonom o kontroli narkotika. Ovaj zakon definiše različite vrste droga, kao i kazne za njihovo posedovanje, distribuciju, prodaju i proizvodnju.

Prema ovom zakonu, posedovanje droge se smatra krivičnim delom, a kazne variraju u zavisnosti od vrste droge, količine koja je pronađena kod osobe, kao i drugih okolnosti slučaja. Kazne mogu uključivati novčane kazne, zatvorske kazne, ili kombinaciju ova dva vida kazne.

Pored toga, u Srbiji postoji i pravni okvir za tretman zavisnika od droga, koji uključuje mere prevencije, lečenja i resocijalizacije. Postoje različite institucije i organizacije koje pružaju podršku osobama koje se bore sa zavisnošću od droga, kao i njihovim porodicama.

Važno je napomenuti da je zakonodavstvo o drogama podložno promenama i da se primena zakona može razlikovati u zavisnosti od specifičnih slučajeva i okolnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading