DOBILI TRI MILIONA PREVAROM?! Uhapšena kriminalna grupa koja je "operisala" po gradovima Srbije (FOTO)

Autor:

Hronika

10.04.2024

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

DOBILI TRI MILIONA PREVAROM?! Uhapšena kriminalna grupa koja je "operisala" po gradovima Srbije (FOTO)

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, izvršili su hapšenje šest osoba osumnjičenih za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave. Među uhapšenima se nalazi S. B. (1970), za koga se sumnja da je organizator grupe, kao i A. F. (1965), Z. M. (1976), I. B. (1976), V. Ž. (1977) i V. P. (1980).

Sumnje i optužbe

Prema informacijama iz saopštenja, osumnjičeni su tokom aprila 2023. godine delovali na teritorijama Pančeva, Novog Pazara, Kruševca i Kraljeva, gde su se bavili izradom i plasiranjem falsifikovanih ličnih dokumenata zemalja Evropske unije, kao i inostranih registarskih tablica sa pratećom dokumentacijom.

"Falsifikovanje dokumenta" se odnosi na proces izrade, izmena ili falsifikovanja postojećeg dokumenta s namerom da se prezentuje kao autentičan i istinit, ali sa lažnim informacijama ili manipulacijom sadržaja. Ovo je oblik prevare i ilegalne aktivnosti, jer može imati ozbiljne posledice, uključujući pravne sankcije.

Falsifikovanje dokumenata može obuhvatiti različite vrste dokumenata, uključujući identifikacione dokumente (poput ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola), finansijske dokumente (poput čekova, bankovnih izvoda), akademske dokumente (poput diploma, svedočanstava) ili druge vrste dokumenata koje se koriste u različite svrhe.

U zavisnosti od zakonodavstva u datoj zemlji, falsifikovanje dokumenata može biti označeno kao krivično delo i podleći određenim kaznama. To je ozbiljan prekršaj koji se tretira s velikom ozbiljnošću od strane pravosudnih organa. Zbog toga je važno da se svi dokumenti koriste na ispravan način, uz poštovanje zakona i propisa. Ako postoje sumnje u autentičnost dokumenata, potrebno je obratiti se nadležnim institucijama radi provere i potvrde njihove validnosti.

Postoje osnovane sumnje da su na ovaj način protivpravno prisvojili više od tri miliona dinara.


Reakcija nadležnih organa

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ova akcija predstavlja još jedan korak u borbi protiv organizovanog kriminala i falsifikovanja isprava, a nadležni organi nastavljaju sa istragom kako bi utvrdili sve činjenice i odgovornosti u vezi sa ovim slučajem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading