STRAŠNO! Vođa Hamasa potvrdio da su njegova tri sina stradala u izraelskom napadu na Gazu!

Autor:

Svet

10.04.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija u porodici vođe Hamasa

STRAŠNO! Vođa Hamasa potvrdio da su njegova tri sina stradala u izraelskom napadu na Gazu!

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi


Ismail Hanije, vođa Hamasa, danas je saopštio tužnu vest da su trojica njegovih sinova, Hazem, Amir i Mohamed, stradala u izraelskom vazdušnom napadu na Gazu. Ova tragedija se dogodila tokom napada na izbeglički kamp Šati, severozapadno od grada Gaze, gde su stradala i trojica Hanijevih unuka.

Reakcija vođe Hamasa

Hanije je izrazio svoju odlučnost da uprkos gubitku stvori nadu, budućnost, nezavisnost i slobodu za svoj narod i naciju. Njegove reči odražavaju duboku patnju koju je doživeo, ali i odlučnost da nastavi borbu za prava svog naroda.

Tragični gubici tokom izraelskog napada

Ova tragedija baca svetlo na tešku situaciju na Bliskom istoku i naglašava visok ljudski gubitak koji se javlja tokom sukoba između Izraela i Hamasa. Gubitak vođinog ličnog kruga pokazuje koliko su ovi sukobi duboko proželi i pogađaju ljude na obe strane.

Reakcije na globalnom nivou

Očekuje se da će ova vest izazvati reakcije širom sveta, a posebno u zemljama i organizacijama koje prate situaciju na Bliskom istoku. Međunarodna zajednica će verovatno osuditi ovaj napad i pozvati na prekid nasilja radi zaštite civila.

Budućnost Gaze

Nakon ovog tragičnog događaja, stanovnici Gaze se suočavaju sa neizvesnom budućnošću i teškim pitanjima o održavanju mira i stabilnosti u regionu. Ovaj događaj će verovatno uticati na dinamiku sukoba i pregovora između Izraela i Hamasa.


Tragična smrt trojice Hanijevih sinova i trojice unuka baca senku na već tešku situaciju na Bliskom istoku. Ovaj događaj će verovatno imati dalekosežne posledice na političku, društvenu i bezbednosnu situaciju u regionu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading