ŽELITE DA RADITE ZA CIA? Ovo je posao za one koji su spremni da žrtvuju društveni život - ali za dobru platu! Morate ispod minute da uradite ovoliko TRBUŠNJAKA I SKLEKOVA

Autor:

Svet

10.04.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki standardi za izbor kandidata za ulogu "izvršnog zaštitnog agenta"

ŽELITE DA RADITE ZA CIA? Ovo je posao za one koji su spremni da žrtvuju društveni život - ali za dobru platu! Morate ispod minute da uradite ovoliko TRBUŠNJAKA I SKLEKOVA

Foto: Tanjug/AP


Centralna obaveštajna agencija (CIA) traži kandidate za ulogu "izvršnog zaštitnog agenta" koji su patriotski, pouzdani i, najvažnije, dovoljno fizički spremni da izvedu 27 trbušnjaka i 18 sklekova za samo 1 minut. "Izvršni zaštitni agent pruža 24/7/365 naoružanu zaštitu liderima obaveštajne zajednice širom sveta. Služićete u timovima na stranim i domaćim lokacijama, sarađivati sa stranim bezbednosnim zvaničnicima, upravljati oklopljenim vozilima, analizirati pretnje radi modifikacije zaštitnih profila, i koristiti izdatu opremu i oružje", navodi se u oglasu za posao.

Fizička sprema kao ključni uslov

Ova visoko kvalifikovana pozicija zahteva od kandidata da prođu kroz iscrpljujući test fizičke spreme za selekciju, kao i godišnji test da bi zadržali ulogu. Pored trbušnjaka i sklekova, test zahteva od aplikanta da završi 1,5 milje trčanja za manje od 15 minuta i 20 sekundi, 300-metarsku trku za manje od 1 minut i 8 sekundi, i vuču lutke teške 180 funti za manje od 2 minuta. Pored ispunjavanja fizičkih smernica, kandidat mora imati najmanje 18 godina, biti državljanin SAD-a spreman da se preseli u oblast Vašingtona, DC, registrovan za Selektivnu službu i sposoban da prođe sigurnosne i medicinske procene.

Radni uslovi i zadovoljstvo većeg dobra

Iako fizički zahtevi mogu odvratiti aplikante, barem oni koji uspeju imaju "mogućnosti za domaća i inostrana putovanja." Ova punovremena pozicija nudi kandidatima platu u rasponu od 66.654 do 122.459 dolara, mada je "moguć viši početni iznos plate" u zavisnosti od nivoa iskustva. Međutim, prihvatanje karijere u ovoj oblasti eliminiše mogućnost socijalnog života jer posao zahteva rad vikendom, praznicima i večerima, kao i prekovremene sate. Iako posao ima mnoga ograničenja, CIA želi da podseti aplikante na veće dobro koje uloga služi. "Kao zaposleni u CIA-i, takođe ćete imati zadovoljstvo znajući da je vaš rad deo nečeg većeg od samog sebe", navodi se na sajtu. "Naš rad je vođen jednom misijom: da držimo našu naciju bezbednom."

(NY POST)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bane

14.04.2024 23:56

Koji ste vi ološi