POLICAJAC UHAPŠEN PO POTERNICI: Ukrao 272 pištolja nakon ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar"?!

Autor:

Hronika

09.04.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo oružje bilo je predato građanima nakon ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i okolini Mladenovca.

POLICAJAC UHAPŠEN PO POTERNICI: Ukrao 272 pištolja nakon ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar"?!

Foto: shutterstock

Policajac iz Niša, inicijala D. M., i dalje se nalazi u pritvoru u Podgorici nakon hapšenja krajem februara po međunarodnoj poternici iz Srbije. Razlog za hapšenje je sumnja da je ukrao 272 pištolja iz depoa policijske stanice Pantelej, gde je radio.

Prema informacijama Višeg suda Crne Gore, slučaj se i dalje nalazi u fazi istrage. Još uvek nije doneta odluka o eventualnom izručenju u Srbiju. Iz Višeg suda su potvrdili da je predmet u radnoj fazi te da se prikupljaju neophodni podaci kako bi se utvrdilo da li su ispunjene sve procesne pretpostavke za izručenje.

Dečak ubica je sa svega 13 godina u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' usmrtio svojih devet vršnjaka i radnika obezbeđenja. 

Podsetimo, Kosta Kecmanović je iz kuće, iz sefa svog oca izneo dva pištolja kojima je usmrtio vršnjake i čuvara škole, a po izvršenom zločinu je mirno pozvao policiju, priznao delo i sačekao službenike ispred zgrade škole.

Prema dokumentima u koje su imale uvid "Južne vesti", policajac iz Niša bio je u bekstvu nakon što je osumnjičen da je iz stanice Pantelej otuđio 272 pištolja. Ovo oružje su predali građani nakon ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i okolini Mladenovca. Postoje pretpostavke da je oružje iznošeno iz policijske stanice u više navrata, ali trenutno se ne zna gde se ono nalazi.

Kao posledica ovog slučaja, mesec dana nakon izbijanja afere, načelniku niške policije Jovici Stojmenović uručeno je razrešenje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading