"ZA OVAKVE ZLOČINE NIKO NE ZASLUŽUJE DA ŽIVI!" Pitali smo Beograđane koja je adekvatna kazna za DANKINE UBICE(ANKETA)

Autor: Anđela ĐOKIĆ

Hronika

09.04.2024

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina je za!

"ZA OVAKVE ZLOČINE NIKO NE ZASLUŽUJE DA ŽIVI!" Pitali smo Beograđane koja je adekvatna kazna za DANKINE UBICE(ANKETA)

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook

Policija je i dalje u potrazi za telom Danke Ilić (2). Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) saslušani su u petak u večernjim satima zbog sumnje da su ubili Danku Ilić. Dragijević je priznao zločin i dva sata opisivao monstruozan zločin koji je počinio sa svojim kolegom, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je nakon saslušanja određen pritvor od 30 dana. 

Aktuelna su nagađanja o tome kakvu kaznu zaslužuju ubice. Pitali smo građane o ovom slučaju i da li su za da se uvede smrtna kazna, ali i kakvu bi kaznu oni odredili počiniocima ovog zločina. 

- Jesam. Za najgore zločine, mislim da treba. Ne znam da li će to sprečiti, i u kolikom procentu će sprečiti, ali će se opet plašiti ako postoji smrtna kazna. Kaznila bih ih zatvorom, robijom. Ne bih lično kažnjavala - zaključila je Nadežda Bačkonja, 68 godina, penzionerka.

- Pa za uvođenje smrtne kazne sigurno. A sad kako bih njih kaznio, mislim da je zatvor relativno blaga kazna za njih, tako da u suštini treba ih kazniti fizički - rekao je Mihajlo Tošić, 20 godina, student.

- Za ovakve zločine niko ne zaslužuje da živi, za ubijanje male dece nema nikakvog opravdanja. Zavisi, ja bih više pitao roditelje, kako bi ih oni kaznili. Na koji način, da li bi to bilo fizički, streljanje, bešenje, injekcija. Nek roditelji odluče to, nek žrtve odluče to -  izneo je Mateja Simić, 22 godine, student.

- U principu da, ali mislim da smrtna kazna za takvo delo je mala. Njega treba mučiti do smrti da bi okajao ono što je učinio - kazala je Desanka Jakovljević, penzionerka.

- Tema je prilično kompleksna i takva vrsta odluke ne sme da se donosi u afektu. Lično smatram da određeni, vrlo svirepi zločini, ili zločini koji su na ozbiljnu štetu i države i društva zaslužuju smrtnu kaznu. Problem je samo što neki od tih zločina mogu da budu zloupotrebljeni u neke druge svrhe. Znači ako pitamo načelno, da, jesam za smrtnu kaznu, ali nipošto preko kolena. Nemojte, ne pitam se - istakao je Nemanja Konstantinović, pozorišni i radio producent.

- Pa mislim ne, ako je recimo najveća ta osuđujuća kazna 40 godina, da čovek može dosta toga da propati, a i da nešto shvati iz onoga što je počinio. Naravno, ovo je stravično, zaista. Sa strane roditelja a i uopšte. Jako tužno. Pa eto, za mene bi bilo zadovoljavajuće, naravno, ne u potpunosti ali eto ta kazna od 40 godina. Jer to je ipak čovek od 50 godina, znači njegov ceo život bi na neki način bio pod rešetkama - rekla je  Snežana, 57 godina, dizajnerka. 

 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading