EVO NA KOGA JE USMERENA ISTRAGA U SLUČAJU MALE DANKE! Jurić: U sistem "Pronađi me" treba uvezati region!

Autor:

Hronika

31.03.2024

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 600 pripadnika MUP-a uključeno je u potragu za malom Dankom, koja traje već šest dana.

EVO NA KOGA JE USMERENA ISTRAGA U SLUČAJU MALE DANKE! Jurić: U sistem "Pronađi me" treba uvezati region!

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ, Facebook

Osnivač Fondacije "Pronađi me", Igor Jurić, izrazio je uverenje da će slučaj nestale devojčice Danke Ilić iz Banjskog Polja kod Bora promeniti način na koji se traga za nestalom decom.

Jurić je istakao da je prvi put u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me", te da se nada da će ovaj novi pristup doprineti pronalasku male Danke. On je naglasio važnost povezivanja celokupnog regiona kako bi se sistem efikasno primenjivao, ističući da saradnja između Srbije i Republike Srpske predstavlja prvi korak ka ostvarenju ovog cilja.

Intenzivna potraga i uključenost više od 600 pripadnika MUP-a

Igor Jurić je istakao da, iako nema novih saznanja o nestaloj devojčici, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije intenzivno radi na terenu, fokusirajući se na istragu koja uključuje blisku porodicu i prijatelje. Više od 600 pripadnika MUP-a uključeno je u potragu za malom Dankom, koja traje već šest dana.

Detalji o nestanku

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak u Banjskom polju kod Bora. U trenutku nestanka nosila je ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Karakteristični podaci o devojčici uključuju smeđu kosu, braon oči i visinu od oko 85 centimetara.

Aktivacija sistema "Pronađi me" i njegov cilj

Nestanak male Danke rezultirao je aktivacijom sistema "Pronađi me" u Srbiji, čiji je cilj da omogući hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica. Ovaj sistem podrazumeva brzu distribuciju informacija putem TV i radio programa, slanjem SMS-ova svim građanima preko mobilnih operatera, kao i prikazima na javnim mestima poput auto-puteva, aerodroma, železničkih i autobuskih stanica.


Igor Jurić ističe da je ovo prvi put da se sistem "Pronađi me" koristi u Srbiji, te da će njegova primena u ovom slučaju biti od ključnog značaja za efikasnu potragu za nestalom devojčicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading