"DECA SU ZAPOMAGALA, NISAM MOGAO DA PODNESEM TU SCENU" Ranjeni mladić opisao kako je Uroš Blažić sprovodio masakr u Malom Orašju

Autor:

Hronika

25.03.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić zatekao jezive scene i za dlaku izvukao živu glavu.

"DECA SU ZAPOMAGALA, NISAM MOGAO DA PODNESEM TU SCENU" Ranjeni mladić opisao kako je Uroš Blažić sprovodio masakr u Malom Orašju

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook,

Uroš Blažić

Povređeni mladić je bio ispitivan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu nakon što je Uroš Blažić izvršio nezapamćeni masakr.

On je ispričao da je tog dana otišao na posao kao i obično, završio drugu smenu oko 22 sata, nakon čega je krenuo kući. Njegov kolega ga je vozio, ali je dobio poziv od druga koji je rekao da se okupljaju u Ravnom Gaju kod spomenika "Palih Boraca", pa je odlučio da ode direktno tamo sa posla.

- Vozio me je kolega. U toku puta me je pozvao drug i rekao mi je da se oni okupljaju u Ravnom Gaju, odnosno kod spomenika "Palih Boraca", tako da sam odlučio da odem pravo tamo sa posla - započeo je svoje svedočenje povređeni mladić, preneo je Blic.

Kada je stigao kod spomenika, video je da se već okupilo nekoliko ljudi, možda oko sedamnaestoro. Vatra je bila upaljena, čula se muzika, možda je bila i gajba piva, ali nije bio siguran. Stao je pored zida pored spomenika, gde su stajali njegovi drugovi, a iza njega njegov brat i drug.

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

Mesto pucnjave

Nakon nekoliko minuta, primetio je plavo-zeleni "Mercedes" koji se parkirao pored autobuske stanice. Čovek je izašao iz vozila i rekao im da legnu na zemlju, inače će ih ubiti.

-  Vozilo je ostavljeno upaljeno, sa upaljenim svetlima. Ja sam sve vreme gledao u vozilo i video sam da je sa vozačevog mesta izašla jedna osoba, u pitanju je mlađi muškarac koji je, čim je izašao iz vozila, nešto povukao, ali ja nisam razumeo šta je rekao. Mislim da je rekao: "Lezite svi dole, sad ću da vas ubijem!". Nešto slično ovome - rekao je mladić na saslušanju.

Čuo je rafalnu paljbu i jauke, a potom je čovek, kasnije identifikovan kao Uroš Blažić, otišao u pravcu svog automobila i odvezao se. Kada je podigao glavu, video je stravičnu scenu oko spomenika sa decom koja su zapomagala.

- Video sam da preskače deo ograđen žicom i približava se delu kod spomenika. Tada sam legao na zemlju, umirio se, bio sam udaljen od spomenika nepunih dva metra i tada sam čuo kraću rafalnu paljbu sa pauzama između. Čuo sam jaukanje i zapomaganje i da je neko rekao: "Nemoj da pucaš više, molim te!", nakon čega je nastavio da puca, takođe kraćim rafalima - kazao je on.

Mladić je naveo da nije nikome prilazio jer nije mogao da podnese scenu.

- Video sam krv, nisam mogao da prilazim nikome, nisam mogao da podnesem tu scenu. Bilo je baš strašno.

Nakon toga, pozvao je svog brata i kolegu koji su došli po njega i drugove. Mladić je prebačen u Urgentni centar u Smederevu gde su mu ukazali lekarsku pomoć zbog prostrelnih rana u predelu desne noge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:
 
 

Komentari (0)

Loading