REPUBLIKA SAZNAJE! Otac ubijenog MMA borca trenutno na saslušanju

Autor:

Hronika

25.03.2024

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica napadača ubila su Stefana Savića noževima.

REPUBLIKA SAZNAJE! Otac ubijenog MMA borca trenutno na saslušanju

Foto: Youtube MMA savez Srbije, MUP

U Palati pravde se trenutno saslušava otac MMA borca Stefana Savića, saznaje Republika.

Stefanov otac, Nenad Savić, govori svoja saznanja o ubistvu sina.

Podsetimo, Stefan Savić je izgubio život u noći između 24. i 25. februara ispred kluba na Dorćolu "Dorćoleta".

Pokušavajući da izbegne sukob, jer je dao obećanje da neće se upuštati u ulične sukobe dok je član reprezentacije Srbije, pokušao je da pobegne od napadača.

Nažalost, napadači su ga sustigli i izboli nožem, što je rezultiralo njegovom smrću od posledica povreda.

Tom prilikom teško je povređen i mladić koji je izašao iz automobila kako bi pomogao Stefanu, a koga su napadači, takođe izboli noževima.

Podsetimo, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 11.03.2024. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima za ubistvo MMA borca Stefana Savića - V.G. i M.D. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima V.G. i M.D. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1, 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku i to: usled postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, odnosno da su se dali u bekstvo, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da su osnovano sumnjivi da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Istovremeno, prema okrivljenima V.G. i M.D. naređeno je izdavanje poternice koju će raspisati PU za Grad Beograd – UKP – Odeljenje za potrage. Okrivljenima V.G. i M.D. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 tačka 2 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika, dok se okrivljenom V.G. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 tačka 2 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika.

BONSU VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading