Barbi kvazi-doktorka "SPRŽILA" NOS DEVOJCI: Odbrana tvrdi da je lažirala fotografije - optužuju i veštaka

Autor:

Hronika

11.03.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Olgici Markanović kojoj preti kazna zatvora do pet godina zbog nesavesno vršenih tretmana nad oko 20 devojaka i žena, ali i nekoliko muškaraca je u fazi ispitivanja veštaka.

Barbi kvazi-doktorka "SPRŽILA" NOS DEVOJCI: Odbrana tvrdi da je lažirala fotografije - optužuju i veštaka

Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Sudjenje Olgici Markanović nazvanoj barbi kvazi-doktorka, koja se tereti zbog sumnje da je estetskim zahvatima za koje nije imala licencu, u salonu u Beogradu, unakazila lica 18 osoba, danas je nastavljeno u napetoj atmosferi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Na optuženičkoj klupi pored Markanovićeve nalazi se i Jasmina Tasić kao vlasnica salona u kojem je nadri doktorka radila.

Na sud je pozvana Svetlana Vesanović sudski veštak radi predočavanja nalaza, odnosno da bi pružila odgovore advokatima odbrane, ali i ostalim stranama u postupku.

Pre nego je veštak dobila reč, branioci optuženih su osporili nedavno dostavljenju fotodokumentaciju kojom oštećene dokazuju povrede.

Foto: ST/D. KADIĆ

Irina Borović Munjić branilac Markanovićeve

Irina Borović Munjić branilac Markanovićeve je otvoreno izrazila sumnju u autentičnost te dokumentacije.

- Skrenula bih pažnju na činjenicu da u dosadašnjem postupku nije postojao predlog za čitanje fotodokumentacije kako one koja je bila u spisima i dostupna odbrani, tako i one koja nam je dostavljena pre mesec dana, a u koju prethodno nismo imali uvid. U tom smislu neophodno je da se tužilac izjasni da li predlaže čitanje navedene dokumentacije kao dokaz. Smatramo da je prekludiran ukoliko to učini. Moguće je manipulisanje fotografijama i one ne mogu biti predmet veštacenja- rekla je Borović Munjić.

Ona je istakla, a sa njom se složila i odbrana Tasićeve, da bi bilo najbolje da sud odmah odluči o spornim spisima, ali se to nije desilo. Polemika se sa tim u vezi vodila oko dva sata.

Odbrana Markanovićeve je angažovala stručnog saradnika veštaka koji će detaljno ispitati veštaka u postupku.

Advokat Zoran Jakovljević koji brani Tasićevu, ukazao je na to da su se nedavno, tek tri godine posle pokretanja postupka, pojavile fotografije kojima se tereti njegova klijentkinja.

Tužilac nije imao pitanja za veštaka i rekao je samo da je sve jasno kao dan.

Borović Munjić je osporila nalaz veštaka rekavši da je nespretno sačinjen jer ne pruža odgovore na brojna otvorena pitanja.

Republika

Foto: YouTube/Refinery29

FOTO ilustracija. Devojke trpele nesnosne bolove zbog tretmana ulepšavanja, piše u optužnici

U vezi sa veštačenjem oštećene Katarine M. advokat Borović Munjić je pitala veštaka koje je telesne povrede konstatovala kod Katarine M., a koje je pretrpela intervencijom okrivljenih.

- Duboke opekotine drugog B i trećeg stepena- rekla je veštak Vesanović.

Veštak je objasnila na dalja pitanja odbrane Markanovićeve da su kod oštećene opekotine nalazile na nosu od korena i da su se širile bočno ka licu, te da je bio zahvaćen vrh nosa i obe nozdrve.

Branilac je nastavila sa pitanjima.

-Na osnovu kojih parametara ste opredelili povrede?-


- Na osnovu nekroze kože, promenom boje do svetle do tamno braon. Ovde je tamno brao- odgovorila je veštak vidno negodujući zbog osporavanja njenog nalaza od strane odbrane.

Advokat "barbi nadridoktorke" je ispitujuci veštaka došla do odgovora da se njeni veštačenje odnosilo na fotografije koje su joj oštećene donosile lično, kao i na nalaze koji su bili deo pred istražnog postupka.

Ispitivanje veštaka nastaviće se u dva termina tek 15. i 17. maja.

Podsetimo, Olgica Markanović je uhapšena 1. juna 2021., a u oktobru te godine je prebačena u kućni pritvor. Godinu dana kasnije sud je dozvolio okrivljenoj da se brani sa slobode.

- Optužnicom se Markanovićevoj i njenoj saradnici Tasić na teret stavlja da su u neregistrovanom "Medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma-pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih, u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije "lidokain - hlorida", koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje - saopštilo je tada tužilaštvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading