"BIO MI JE KAO DETE, KAO ROĐENI SIN, DANIMA NE SPAVAM" Potresne reči trenera tragično nastradalog MMA borca

Autor:

Hronika

28.02.2024

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Ćosić ističe duboku emotivnu vezu koju je imao sa Stefanom, opisujući ga kao "rođenog sina" koji je odrastao u njegovoj kući i čije je odrastanje obeleženo njihovom zajedničkom posvećenošću borilačkim veštinama.

"BIO MI JE KAO DETE, KAO ROĐENI SIN, DANIMA NE SPAVAM" Potresne reči trenera tragično nastradalog MMA borca

Foto: Vladimir LUkic, MMA savez Srbije

Stefan Savić (23), mladi reprezentativac Srbije u MMA, tragično je izgubio život u noći između subote i nedelje u Beogradu. U ovom teškom trenutku, Stefanov trener, Borislav Ćosić, deli svoje sećanje na ovog talentovanog borca i izražava nadu da će istraga ubrzo otkriti pravu istinu o ovom strašnom događaju, prenosi Informer.

- Nikome ništa ne verujem, čekamo zvanične informacije. Znam samo da je bio sam u tom trenutku, sam im se i suprotstavio. Epilog događaja je da njega više nemamo. Danima ne spavamo -  navodi Borislav.

Trener Ćosić ističe duboku emotivnu vezu koju je imao sa Stefanom, opisujući ga kao "rođenog sina" koji je odrastao u njegovoj kući i čije je odrastanje obeleženo njihovom zajedničkom posvećenošću borilačkim veštinama. Ćosić ističe da su imali ozbiljne planove za budućnost Stefana, uključujući osvajanje svetskog zlata i pokretanje sopstvene teretane.

- Bio mi je kao dete, kao rođeni sin. Odrastao je u mojoj kući, tu je skoro živeo, tu mu je bila baza. Ovde smo provodili vreme, slavili rođendane, tu je trenirao i obitavao. Bukvalno sam mu bio kao drugi otac, a on meni kao dete. Psihu je razvio ovde. Hteo je da bude sportista, ali se ja nisam slagao sa tim. Na kraju sam stao iza njega, a on je to opravdao činjenicom da se brzinom svetlosti popeo na najviši mogući nivo - kaže trener.

Ćosić navodi i da su Stefan i on imali ozbiljne planove.

- Stremili smo ka tome da dođemo do svetskog zlata, pa da posle uđe u neki profesionalizam. Želeo je da otvori veliku teretanu gde bi živeo, radio ono što voli i trenirao. Svetska organizacija ga je spremala kao zaštitno lice za promotivne spotove na svetskom nivou. On je bio atraktivan čovek i borac, koji nije prezao ni od čega, čovek koji nije krio strah i koga je publika volela. Razni MMA savezi i predstavnici klubova su došli da se oproste od Stefana. To vam sve govori - govori trener o Stefanu.

Stefan Savić nije samo bio talentovan borac, već i pošten, pravedan i pravdoljubiv čovek koji je uvek stajao u odbranu slabijih. Njegov trener naglašava da je Stefan bio izuzetno atraktivan borac, poštovan od strane publike i pripreman da postane zaštitno lice za promotivne spotove na svetskom nivou.

Uz sve tragedije koja je zadesila Stefana, trener Ćosić ističe herojski čin mladića koji je pokušao da pomogne njegovom učeniku, ali je i sam zadobio povrede. Ovaj mladić, iako nepoznat Stefanu, hrabro se suprotstavio napadačima, rizikujući sopstveni život kako bi zaštitio mladog MMA borca. Trener Ćosić ističe da je ovaj mladić pravi heroj, čija hrabrost zaslužuje divljenje i podršku.

- Branio je slabije. Da ne pomislite da sada to pričam zato što je bio naš, ne. On je takab bio zaista. Nije bio pokvaren, zao. Nije voleo ugnjetavanja“, objašnjava trener uz uzdahe. Ja sam za to saznao u nedelju ujutru. Pozvao me je njegov drug i rekao da je Stefan ubijen. Dalje ne znam više ništa. Usledio je šok, nespavanje i oproštaj od našeg Stefana - navodi Borislav Ćosić.

Za sam kraj, on dodaje da je mladić koji je prišao da pomogne Stefanu, nakon što je i sam zadobio povrede, heroj.

- Svaka mu čast. On nije poznavao našeg Stefana, već je prišao i pokušavao da mu pomogne, ali su se napadači vratili i krenuli da ga ubadaju. On je sada dobro, mi ćemo uraditi sve da mu pomognemo jer je on junak, on je heroj. Odstranjeni su mu neki organi. Mogao je život da izgubi, goloruk je stao pred njih i branio našeg Stefana - zaključio je trener ubijenog MMA borca, Borislav Ćosić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading