"ČULI SMO VRISAK, SEČIVO JE VIRILO IZ NJENIH GRUDI" Ujak zverski ubijene žene u Bačkom Gradištu otkrio MOTIV ubistva

Autor:

Hronika

28.02.2024

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica žrtve, kako se saznaje, sada se suočava sa teškim izazovom kako da brinu o četvoro dece koje je nesrećna žena ostavila za sobom, kao i o njenim maloletnim sestrama čiji je staratelj bila.

"ČULI SMO VRISAK, SEČIVO JE VIRILO IZ NJENIH GRUDI" Ujak zverski ubijene žene u Bačkom Gradištu otkrio MOTIV ubistva

Foto: Ilustracija: Republika.rs,ST/Nebojša Mandić

U porodičnoj kući žrtve (30) u Bačkom Gradištu sinoć je došlo do tragičnog sukoba sa kobnim ishodom. Svađa između nesrećne žene i njenog nevenčanog supruga (33) eskalirala je oko 20:30 časova, ostavljajući porodicu i zajednicu u šoku.

Bili smo u kući i odjednom smo začuli galamu, znali smo da od nje traži novac za drogu. Bio je narkoman i zamerao joj je što ulaže u renoviranje porodične kuće, zato što oni nemaju ništa od toga jer žive u Surčinu sa njegovim roditeljima, koji su imućni jer su godinama radili u Nemačkoj, te su u stanju da ih izdržavaju - navodi ujak za Blic.

Sukob između žrtve i njenog supruga nastao je zbog novčanih pitanja, a prema rečima ujaka pokojne, tema rasprave bila je želja žrtve da uloži novac u renoviranje porodične kuće u Bačkom Gradištu. Suprug je navodno imao primedbe na ovaj plan, ističući da nemaju koristi od toga jer žive sa njegovim imućnim roditeljima u Surčinu.

- Istrčali smo svi napolje i videli S.K. kako leži u dvorištu sa sečivom koje joj viri iz grudi. T.H. nigde nije bilo. Prišli smo da joj pružimo prvu pomoć, a ukućani su zvali Hitnu i policiju. Nažalost, lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt, jer je iskrvarila bukvalno za najviše dva minuta. Zamislite, kakva je to borba bila kada krvi ima ispred ulaznih vrata, na sredini dvorišta i na komšijskoj kući i kakav je to silan udarac bio, kada je T.H. slomio britvu udarcem u grudi S.K. - kaže uznemireni ujak.

Sukob je kulminirao tragično kada je žrtva izbodena nožem u dvorištu porodične kuće. Ujak pokojne opisuje prizor vriske i očajanja nakon napada, dok su lekari Hitne pomoći, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.


Porodica žrtve, kako se saznaje, sada se suočava sa teškim izazovom kako da brinu o četvoro dece koje je nesrećna žena ostavila za sobom, kao i o njenim maloletnim sestrama čiji je staratelj bila.

- Ne znam šta ćemo bez naše S.K, ostalo je iza nje četvoro dece, a i dve maloletne sestre čiji je bila staratelj. Njihova deca će najverovatnije biti smeštena kod roditelja T.H. u Surčinu, a za sestre ćemo još videti. Užasna je to stvar, još ne možemo da dođemo sebi - priča sagovornik.

Izjavom ujaka otkriva se da je ubijena godinama prijavljivala nasilje u porodici, ali da nasilnik nikada nije odgovarao za svoja dela. Ova informacija ukazuje na ozbiljan društveni problem nasilja u porodici i nedovoljnu zaštitu žrtava.

Oni su bili zajedno 15 godina i on ju je tukao i maltretirao, a ona ga je prijavljivala u Beogradu. Međutim, koliko mi znamo, nijednom nije odgovarao za nasilje, niti je bio u zatvoru. Nadamo se da će ovo biti nauk i za policiju i tužilaštvo da stanu na put nasilnicima, ali i državi da pooštri zakone protiv nasilnika jer očigledno kazne koje im prete nisu dovoljne da bi sprečile ovakve tragedije - kaže on.

Porodica sada čeka da preuzme telo pokojnice koje se nalazi na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu. Nadaju se da će ovaj tragični događaj biti podsticaj za institucije da ozbiljno pristupe zaštiti žrtava nasilja u porodici i da pooštre zakone kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading