PRAVDAO SE DA JE OMAMLJEN CRNOM MAGIJOM, A SAD SE VADI NA PSIHIČKE PROBLEME! Odloženo suđenje Stojanu zbog ubistva maloletnice

Autor:

Hronika

27.02.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branilac okrivljenog je istakao da je dokumentacija o mentalnom zdravlju njegovog klijenta izmenjena, te da je terapija promenjena, uz dodatnu dijagnozu koja bi mogla značajno uticati na ishod suđenja.

PRAVDAO SE DA JE OMAMLJEN CRNOM MAGIJOM, A SAD SE VADI NA PSIHIČKE PROBLEME! Odloženo suđenje Stojanu zbog ubistva maloletnice

Foto: Privatna arhiva

Današnje ročište u Višem sudu u Beogradu, na kome je trebalo da se nastavi suđenje Stojanu Iliću (39) iz Ripnja, optuženom za nasmrt nožem izbo komšinicu Nevenu P. (16) i pokušaj ubistva članova njene porodice, odloženo je zbog odluke sudskog veća da se ponovo ispitaju sudski veštaci. Advokat odbrane istakao je da je neophodno ponovno ispitivanje veštaka kako bi se utvrdilo da li okrivljeni pati od psihičkog poremećaja i da li je bio uračunljiv u trenutku zločina.

Novi nalazi medicinskih veštaka

Branilac okrivljenog je istakao da je dokumentacija o mentalnom zdravlju njegovog klijenta izmenjena, te da je terapija promenjena, uz dodatnu dijagnozu koja bi mogla značajno uticati na ishod suđenja. Sudsko veće je prihvatilo zahtev i zakazalo je sledeće ročište na kome će biti pozvani veštaci kako bi analizirali nove medicinske nalaze.

Okolnosti okrivljenog i njegova odbrana

Na prethodnom ročištu, Stojan Ilić je izneo svoju odbranu koja je izazvala pažnju javnosti. Tvrdio je da je zločin posledica "crne magije" koju je primetio kod oštećene porodice, dodajući da je konzumirao alkohol i lekove dan pre zločina. Takođe, naveo je da ga je žrtva izazivala i vređala pre nego što je "pukao" i ubio je, te da se ne seća detalja pokušaja ubistva članova njene porodice.

Sledeće suđenje

Sledeće suđenje zakazano je za 2. april, na kome će sudski veštaci izneti svoje mišljenje o novim medicinskim dokumentima, pružajući dodatne uvide u mentalno stanje okrivljenog i njegovu uračunljivost u trenutku zločina. Očekuje se da će ova nova analiza biti od ključnog značaja za dalji tok suđenja.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading