DANAS BI SLAVILA 15. ROĐENDAN DA JE MONSTRUM KOSTA NIJE UBIO: Porodica jutros na groblju prolila reku suza i odnela poklone mrtvoj ćerki

Autor:

Hronika

25.02.2024

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga do neba. Kosta Kecmanović je Adrianu bezdušno izrešetao tako da su sve njene stvari i školski ranac bile natopljene krvlju, a mobilni telefon slomljen jer je očigledno htela da pozove pomoć kada se u razredu pojavio sa pištoljem.

DANAS BI SLAVILA 15. ROĐENDAN DA JE MONSTRUM KOSTA NIJE UBIO: Porodica jutros na groblju prolila reku suza i odnela poklone mrtvoj ćerki

Foto: Republika, TikTok/printscreen

Roditelji Adriane Dukić

 Adriana Dukić devojčica koju je u krvavom piru usmrtio dečak ubica Kosta Kecmanović, danas bi proslavila svoj 15 rođendan. 

Njena porodica je današnji dan dočekala u suzama i vapajima, a umesto porodičnog doručka u nedelju otišli su na Novo Bežanijsko groblje na njnu večnu kuću, da obeleže dan na koji je rođena Adriana kao prvo dete Daneta Dukića i Biljane Paunović. 

Adriana je sa mlađi bratom i sestrom, kao i roditeljima se dve godine pre masakra doselila u Srbiju iako su svi rođeni u Francuskoj. Hteli su da dođu u voljenu postojbinu i da Adriana i njeni brat i sestra odrastaju među svojim narodom. I baka i deka po majci koji su pomagali Biljani i Danetu da decu podignu, takođe su se doselili u Srbiju iz Francuske da i u starosti budu uz unuke.Sada  su neutešni i nemi od bola jer su sahranili svoju mezimicu. Školski drug  Kosta Kecmanović je Adrianu bezdušno izrešetao tako da su sve njene stvari i školski ranac bile natopljene krvlju, a mobilni telefon slomljen jer je očigledno htela da pozove pomoć kada se u razredu pojavio sa pištoljem. 

 

Foto: TikTok

Adriani od juče na društvenim mrežama čestitaju prvi rođendan u raju

Adrianina majka Biljana je u potresnom svedočenju u Višem sudu u Beogradu, u parnici protiv Kecmanovića, škole i države, 11 dana uoči 15. rođendana ćerke  izjavila da se oseća kao da je ubio brat i da je time njena tuga još teža i veća. 

- Adriana je bila izuzetno dete, odličan učenik. Perfektno je govorila francuski jezik. Bila je kao druga mama bratu i sestri i roditeljima je pomagala u kućnim obavezama, pored toga što je bila dobra đak. Igrala je folklor i često je Angelinu sa kojom je ubijena učila različita kola. Njena porodica i prijatelji odlaze često na Novo Bežanijsko groblje da se isplaču i posete Adrianinu večnu kuću - kaže izvor Republike. 

O Adrianinoj lepoti pričaju svi koji su je znali. Bila je najlepša kombinacija oca i majke i izrastala je u pravog anđela. 

- Njene prelepe oči, anđeoski lik i bujnu kosu niko od nas ne može da zaboravi, a pre svega njenu nežnu dušu i plemenito srce. Ubica je pucao u nju kao i drugu decu koja su mu se našla na putu i oćigledno mu bila trn u oku jer su bili kvalitetnija od njega - rekla je za Republiku rođaka ubijene Adriane. 

Brojni drugari ubijene Adriane ostavljaju rođendanske poruke na društvenim mrežama, ali i nepoznati ljudi duboko pogođeni masakrom koji se desio u Osnovnoj školi na Vračaru.

 

Fotografije deset žrtava masakra su istaknute na ulazu škole koji se više ne koristi od tog dana

Učenici OŠ"Vladislav Ribnikar" i njihovi roditelji od masakra u školi 3. maja traže odgovor na brojna pitanja koji verovatno nikada neće dobiti, a tiče se monstruoznog čina njihovog druga iz odeljenja koji je pucao u njih i njihovu nastavnicu istorije i školskog čuvara. 
Adriana je jedna od osam ubijenih devojčica uz dečaka Andriju Čikića velikog virtuoza na klaviru.Kosta je kao prvu žrtvu, pre dece usmrtio školskog čuvara Dragana Vlahovića. 

Što se tiče Adriane, ona se isticala u odeljenju po perfektnom izgovoru i znanju francuskog jezika, kao osnovnog predmeta u ovoj u Beogradu jedinstvenoj školi. 

Smeđokosa devojčica je želela da studira biologiju u Francuskoj i tome je težila. Mada je razmišljala i o medicini pošto je govorila da želi da izleči dekino bolesno srce.  Bila je u bilingvalnom odeljenju i imala je veliki krug drugara. Družila se sa prelepom Angelinom Aćimović koja je kao najteže ranjena u masakru malog monstruma podlegla povredama posle 12 dana borbe za život. U Kecmanovićevom bolesnom pohodu je ranjeno pet mališana i nastavnica istorije. 

U videma na TikToku možete pogledati kako je od preslatkog deteta Adriana postepeno izrastala u raskošnu lepoticu, koja je u času ubistva bila na pragu devojaštva. Sve njene velike snove o životu u Srbiji i inostranstvu prekinuli su hici ubice i ostavili samo večitu tugu i sećanje na prekrasnu devojčicu koju bi danas proslavila žurkom sa društvom i porodicom svoj 15. rođendan. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading