MAJKA UBIJENE DEVOJČICE ĆE REĆI SVE ŠTO JE ČULA O KOSTI KECMANOVIĆU: Monstrum je Emu izrešetao uprkos njenom vrisku i vapaju!

Autor:

Hronika

21.02.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U traganju za istinom i bolesnom motivu dečaka ubice koji je u Ribnikaru ubio devetoro dece i školskog čuvara nastavlja se saslušanje u Višem sudu. U parnici porodice žrtava svedoče o bolu i patnji sa kojim se nose.

MAJKA UBIJENE DEVOJČICE ĆE REĆI SVE ŠTO JE ČULA O KOSTI KECMANOVIĆU: Monstrum je Emu izrešetao uprkos njenom vrisku i vapaju!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Parnični postupak pred Višim sudom u Beogradu, po tužbi roditelja, rođene braće i sestara osmoro ubijene dece i školskog čuvara u Osnovnoj školi" Vladislav Ribnikar" protiv maloletnog ubice Koste Kecmanovića, njegovih roditelja Miljane i Vladmira Kecmanovića i škole, sutra će se nastaviti potresnim svedočenjem Nine Kobiljski, majke Eme Kobiljski jedne od osam ubijenih devojčica u masakru. Ema je bila omiljena odbojkašica i odlikaš, omiljena u društvu. 

Nežna i krhka žena slomljena je od bola od tog prokletog 3. maja, a o patnji sa kojom se suočila zajedno sa svojom porodicom, ali i dalje je paralisana usled nje, počela je da govori pred sudom 29. decembra.

Ninino svedočenje emotivno je slomilo sve prisutne u sudnici, a ona je najavila da će u nastavku ispričati sva svoja saznanja o dečaku ubici i njegovoj porodici. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Neutešna sestra školskog čuvara ljudine Dragana Vlahovića, prve žrtve dečaka ubice

To decembarsko ročište je trajalo oko pet sati, a iskaze su pre Emine mame, dali roditelji ubijenog čuvara škole Dragana Vlahovića - Živorad i Kosa Vlahović, kao i roditelji ubijene Angeline - Anđelko i Natalija Aćimović.

Ninine reči su prodirale duboko u srce i njenu bol su osećali svi dok je opisivala sve delove agonije koja je trajala kao čitava večnost. 

 -Trčim do škole i prvo što vidim je velik broj ljudi i Hitna pomoć. Nisam očekivala da to vidim. Na ulazu u školu sam videla Emine drugarice u kolima Hitne pomoći. Tresle su se, košulje su im bile kravave. Rekle su da je dečak pucao i da su pobegle - ispričala je.

Nina kao da nije razumela šta su joj drugarice njene ćerke rekle. I dalje je čekala čerku ispred ulaza u školu i satima je bilo tako. Cela se tresla zagrljena sa mlađom ćerkom koja je vapila za sestrom, svojim najvećim uzorom. 

- Stižu informacije da je Emin drug iz odeljenja pogođen u nogu, da je ranjena nastavnica istorije. Znala sam da je Ema prvi čas imala istoriju jer je učila i rekla da joj fale dva plusa za veliku peticu. Kada je sve prošlo, pitala sam da li je odgovarala, rečeno mi je da je sve znala. Ona je stigla da ispuni sve što je sebi zacrtala za taj dan - rekla je Nina pričajući detaljno opisujući jezive slike tog dana. Išla je po bolnicama i zvala sve koji su mogli da znaju nešto o Emi. Išla je na vrata bolnica.

Ema Kobiljski je bila kopija oca Dragana, odbojksaškog trenera i mame Nine

- Nije je bilo ni u Tiršovoj, ni u Urgentnom centru. Mnogi su hteli da me voze do bolnica, ali ja sam morala da budem ispred škole, da je zagrlim kad izađe jer se sigurno mnogo uplašila - govorila je Nina Kobiljski. 

Na ročište, za sutra, 22. februar su pozvanii Bojan i Marija Asović, roditelji ubijene devojčice Bojane Asović, roditelji ubijene Sofije Negić- Milanka i Slobodan i majka i otac Mare Anđelković -Dragana i Branko.

Roditelji dečaka monstruma Miljana i Vladimir Kecmanović pred sudom će se naći 23. februara. Taj daj u sud su pozvani i svedoci iz "krvave škole" da govore o svojim saznannima, ali i da odgovore na pitanja suda i stranaka u postupku. 

Sudija je na prethodnom ročištu u ovom postupku zatražila da Centar za socijalni rad dostavi podatke da li porodica Kecmanović postoji u njihovoj evidenciji, a zatraženo je i da škola dostavi podatke o izostancima dečaka sa časova, kao i njegove ocene iz elektronskog dnevnika.

Pored ove parnice koju vodi devet porodica ubijenih u toku je i parnica koju su pokrenuli roditelji i sestre ubijene Adriane Dukić koja je kao i svi njeni ukućani bila francuska državljanka i koja se doselila u Srbiju u potrazi za bezbednijem i sigurnijom sredinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Dragan

22.02.2024 12:58

Ne tražim podršku i ne želim da namećem svoje mišljenje. Jako mi je žao roditelja nastradale dece. Kosta ne bi trebao da bude na slobodi nikada. Njegov um je tako formiran a verovatno i u ovom trenutku planira još strašnija zlodela. On je hibrid koji bi verovatno vojne sile sa zadovoljstvom do usavršavali.

Odgovori 14 1
Soko

26.02.2024 23:30

Kako kraj tolikr tuge usleva ts žena da kupi osluške o Kosti? Skidam kapu na nogama bili nebi od muke i iznemoglosti daleko bilo.