UHAPŠEN DVOJAC IZ KULE: Osumnjičeni za nelegalnu trgovinu alkoholom! (FOTO)

Autor: M.B.

Hronika

24.02.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenje zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

UHAPŠEN DVOJAC IZ KULE: Osumnjičeni za nelegalnu trgovinu alkoholom! (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Кuli su sproveli akciju hapšenja N. M. (1991) i B. M. (1963) zbog sumnje da su učestvovali u nedozvoljenom prometu akciznih proizvoda. Akcija je rezultat saradnje sa tržišnom inspekcijom, a rezultirala je oduzimanjem čak 295 litara alkoholnih pića za koje se sumnja da su falsifikati.

Foto: MUP Srbije

Alkohol

Pronađeni falsifikati


Kontrolom automobila i pretresom stana i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili, policija je pronašla veliku količinu falsifikovanih alkoholnih pića. Ova činjenica ukazuje na to da su osumnjičeni bili uključeni u ozbiljan nedozvoljen posao, čime su ugrozili bezbednost i zdravlje potrošača.

Određeno zadržavanje do 48 sati

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon toga će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu. Očekuje se da će tužilaštvo sprovesti dalju istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja i eventualno identifikovali svi učesnici u nedozvoljenom prometu akciznih proizvoda.

Podsetimo,

MUP je nedavno objavio izveštaj o broju krivičnih dela tokom prošle godine, koji pokazuje značajan pad u broju počinjenih krađa, razbojništava i krađa automobila. Ovi podaci ukazuju na značajan napredak u oblasti bezbednosti u zemlji

Pad broja razbojništava


Prema saopštenju MUP-a, broj razbojništava je u značajnom padu u poslednjih 20 godina. Na primer, 2000. godine je zabeleženo čak 2.184 razbojništva, dok je prošle godine taj broj iznosio svega 567. Ovo predstavlja značajan pad od gotovo četiri puta manje razbojništava u protekle dve decenije.

Ovaj podatak je izuzetno ohrabrujući i ukazuje na efikasnost mera koje su preduzete kako bi se suzbio ovaj oblik kriminala. Smanjenje broja razbojništava direktno doprinosi osećaju bezbednosti građana i stvara pozitivno okruženje za život i rad.

Smanjenje broja krađa automobila

Pored toga, značajan pad primećen je i u broju krađa automobila. Na primer, 2000. godine je zabeleženo čak 6.521 krađa automobila, dok je prošle godine evidentirano samo 471 slučajeva. Ovo je još jedan impresivan podatak koji ukazuje na smanjenje ovog vida kriminala.

Smanjenje broja krađa automobila ima višestruke pozitivne efekte, uključujući smanjenje troškova osiguranja vozila, povećanje poverenja građana u sistem bezbednosti i smanjenje potencijalne opasnosti po život i imovinu.

Iz svega navedenog, možemo zaključiti da su mere bezbednosti i sprovođenje zakona u proteklih 20 godina značajno doprinele smanjenju broja krivičnih dela, posebno razbojništava i krađa automobila. Ovi podaci su ohrabrujući i ukazuju na pozitivan trend u oblasti bezbednosti, ali isto tako naglašavaju potrebu za nastavkom napora kako bi se održao ovaj trend i dalje unapredio nivo bezbednosti u zemlji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading