ZAPLENJENO 70,5 KILOGRAMA DUVANA U NIŠU! Uhapšeni muškarci (49) i (51) zbog nedozvoljenog prometa velike količine robe ! (FOTO)

Autor: M.B.

Hronika

22.02.2024

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

ZAPLENJENO 70,5 KILOGRAMA DUVANA U NIŠU! Uhapšeni muškarci (49) i (51) zbog nedozvoljenog prometa velike količine robe ! (FOTO)

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili B. I. (49) i D. Đ. (51) iz ovog grada, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Foto: MUP

Duvan

Prema informacijama iz saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova, ova akcija deo je nastojanja vlasti da suzbiju nelegalnu trgovinu akciznim proizvodima, koja predstavlja ozbiljan izazov za državu.

-Policija je juče na naplatnoj rampi kod Niša, u "folksvagenu" kojim je upravljao B. I. i u kom se nalazila D. Đ., pronašla 70,5 kilograma rezanog duvana i 4.500 paklica cigareta bez akciznih markica- navodi se u saopštenju PU Niš.

Poreska policija u Nišu preuzela je veliku količinu rezanog duvana i cigareta u sklopu akcije suzbijanja nelegalne trgovine duvanom. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

-Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu- navodi se u saopštenju.

 

Podsetimo, jutros je mladiću Z.Z. (24) oduzeto 277 kilograma rezanog duvana prilikom policijske kontrole automobila kojim je upravljao. Službenici Stanice granične policije I Ulcinj su, po operativnoj informaciji, zaustavili automobil „BMW“ barskih tablica u mestu Vladimirske krute, gde je pronađen sporni duvan. Ovaj slučaj je doveo do podnošenja krivične prijave protiv Z.Z. zbog sumnje da je izvršio nedozvoljenu trgovinu.

Prilikom pregleda vozila, policija je pronašla više komada najlonskih kesa u kojima je bio sakriven rezani duvan, čija je ukupna težina iznosila 277,1 kilogram. Ovaj slučaj ističe veliku količinu ilegalnog duvana koji je oduzet, što ukazuje na potrebu za efikasnim sprovođenjem mera kontrole i suzbijanja nelegalne trgovine duvanom.

-Pregledom vozila pronađeno je više komada najlonskih kesa u kojima se nalazio rezani duvan, kasnije utvrđene težine 277,1 kilogram, koji je oduzet. Sa događajem je upoznat tužilac koji je naložio da se protiv Z.Z. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina- navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading