SRCE DA PREPUKNE OD TUGE! Na suđenju Kecmanovićima OTAC ubijene Mare Anđelković DONEO POSEBAN DETALJ u koji su svi gledali: Veruje se da ima određenu simboliku (FOTO)

Autor:

Hronika

23.02.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresan detalj nikoga nije ostavio ravnodušnim.

SRCE DA PREPUKNE OD TUGE! Na suđenju Kecmanovićima OTAC ubijene Mare Anđelković DONEO POSEBAN DETALJ u koji su svi gledali: Veruje se da ima određenu simboliku (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Danas je nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno Miljane, Vladimira i masovnog ubice Koste Kecmanović koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro mališana i čuvara škole.

Danas bi trebalo da bude saslušana Milanka Negić, majka ubijene Sofije Negić, nakon čega će svedočiti braća i sestre ubijene dece.

Republika

Foto: Republika, ST/V. LUKIĆ, privatna arhiva, Printscreen/www.tiktok.com/sofiijanegic

 

Sud je odlučio da taj deo suđenja zatvori za javnost zbog maloletnih svedoka.

Na suđenje je pristigao veliki broj roditelja tragično nastradale dece, a među njima je bio i Branko Anđelković, otac Mare Anđelković koju je ubio školski drug. 

Foto: Privatna arhiva/javniservis.net

 

Anđelković je svima dobro poznat, posebno zbog svog ekscentričnog izgleda, međutim, detalj koji je svima danas zapao za oko jeste privezak koji je nosio oko vrata, a koji je, pretpostavlja se, igračka njegove mezimice koja je zauvek slopila oči kobnog trećeg maja. 

Privezak je bio u obliku miša Džerija iz poznatog crtaća "Tom i Džeri". 

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Podsetimo, tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletni Kosta Kecmanović i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

U okviru suđenja do sada su saslušani članovi porodica žrtava, a njihova svedočenja su bila veoma emotivna. Slobodan Negić je potresnim rečima govorio o smrti svoje ćerke Sofije, dok je majka ubijene devojčice iznela svoje iskustvo saznavanja o stravičnom događaju. Takođe, svedočenje roditelja devojčice koja je ubijena u školi "Ribnikar" izazvalo je snažne emocije u sudnici.

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Pored parničnog postupka, vodi se i krivični postupak protiv oca i majke maloletnog počinioca, kao i vlasnika streljačkog kluba gde je navodno naučio da puca. Takođe, postupak je pokrenut i protiv škole u kojoj se desio masakr, kao i države Srbije. Pored toga, članovi porodice Dukić i nastavnica koja je teško ranjena takođe su podneli tužbe.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Ovo suđenje počelo je u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra svedočili su članovi porodica ubijenih - Božović, Čikić, Martinović, Aćimović i Vlahović.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading