TUGA NE MOŽE DA SE PLATI: Roditelji ubijene dece novac od parnica doniraju u humanitarne svrhe!

Autor:

Hronika

22.02.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastupnik Ognjen Božović otkrio gde će ići novac od parnica.

TUGA NE MOŽE DA SE PLATI: Roditelji ubijene dece novac od parnica doniraju u humanitarne svrhe!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Suđenje Kosti Kecmanovicu

Danas je nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno Miljane, Vladimira i masovnog ubice Koste Kecmanović koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro mališana i čuvara škole.

Zastupnik roditelja ubijene dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Ognjen Božović je izjavio na današnjem suđenju da će roditelji sav novac prikupljen na suđenjima, odnosno u parnicama biti doniran u humanitarne svrhe.

Parnični postupak porodice Dukić je odvojen od ostalih, s obzirom na to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere. U odnosu na njihov zahtev, doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine Miljane Kecmanović, što ih je zakonski obavezalo da u roku od 30 dana podnesu tužbu. Ova tehnička procedura rezultirala je odvojenim suđenjem.

Važno je napomenuti da je jedan od tuženih i sam maloletni dečak, iako je to neobično u parničnom postupku. Međutim, u krivičnom postupku, on nije tužen jer u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina i nije krivično odgovora.

Sutra će biti saslušana Milanka Negić, majka ubijene Sofije i braća i sestre ubijene dece, među kojima i maloletni brat Ane Božović. Samo će Milankino svedočenje biti otvoreno za javnost.

Da podsetimo, tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletni Kosta Kecmanović i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Ovo suđenje počelo je u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra svedočili su članovi porodica ubijenih - Božović, Čikić, Martinović, Aćimović i Vlahović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading