DANAS NASTAVAK SUĐENJA ZA MASAKR U "RIBNIKARU"! Majka Sofije Negić, kao i braća i sestre ubijene dece, svedoče u parnici protiv Kecmanovića!

Autor:

Hronika

23.02.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U parničnom postupku podneto je ukupno 27 tužbi članova porodica žrtava masakra, a tuženi su maloletnik i njegovi roditelji.

DANAS NASTAVAK SUĐENJA ZA MASAKR U "RIBNIKARU"! Majka Sofije Negić, kao i braća i sestre ubijene dece, svedoče u parnici protiv Kecmanovića!

Foto: pixabay.com, Tanjug/O. TOSKIĆ,Privatna arhiva, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter

Suđenje Kecmanovićima

Danas će u Višem sudu u Beogradu biti nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv majke i oca Koste Kecmanovića, koji počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Suđenje je počelo u oktobru, a danas bi trebalo da bude saslušana Milanka Negić, majka ubijene Sofije Negić, nakon čega će svedočiti braća i sestre ubijene dece. Sud je odlučio da taj deo suđenja zatvori za javnost zbog maloletnih svedoka.


U okviru suđenja do sada su saslušani članovi porodica žrtava, a njihova svedočenja su bila veoma emotivna. Slobodan Negić je potresnim rečima govorio o smrti svoje ćerke Sofije, dok je majka ubijene devojčice iznela svoje iskustvo saznavanja o stravičnom događaju. Takođe, svedočenje roditelja devojčice koja je ubijena u školi "Ribnikar" izazvalo je snažne emocije u sudnici.

U parničnom postupku podneto je ukupno 27 tužbi članova porodica žrtava masakra, a tuženi su maloletnik i njegovi roditelji. Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskih osoba, kao i na ime pretrpljenog straha. Osim toga, predložena je i isplata novčane rente na ime buduće nematerijalne štete.


Pored parničnog postupka, vodi se i krivični postupak protiv oca i majke maloletnog počinioca, kao i vlasnika streljačkog kluba gde je navodno naučio da puca. Takođe, postupak je pokrenut i protiv škole u kojoj se desio masakr, kao i države Srbije. Pored toga, članovi porodice Dukić i nastavnica koja je teško ranjena takođe su podneli tužbe.

Očekuje se da će suđenje nastaviti sa saslušanjem preostalih svedoka i donošenjem konačne odluke o tužbama. Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti i ostavio dubok trag u društvu, te se očekuje da će sudski procesi biti pažljivo praćeni.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading