KRVAVI OBRAČUN U BEOGRADU: Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Ivana V. (37) zbog pokušaja ubistva! VEĆ BIO U ZATVORU

Autor: M.B.

Hronika

22.02.2024

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica protiv Ivana V. zbog pokušaja ubistva u beogradskom ugostiteljskom objektu.

KRVAVI OBRAČUN U BEOGRADU: Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Ivana V. (37) zbog pokušaja ubistva! VEĆ BIO U ZATVORU

Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ivana V. (37) iz Mojkovca zbog sumnje da je 29. jula 2016. godine pokušao da ubije D.B. u jednom ugostiteljskom objektu na teritoriji opštine Stari Grad. Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pritvor i bekstvo

Tužilaštvo je predložilo sudu da Ivanu V. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, imajući u vidu da je 7 godina bio u bekstvu i nedostupan pravosudnim organima Srbije. Postoji osnovana sumnja da je Ivan V. 29. jula 2016. godine oko 1:50 časova, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim D.B. u ugostiteljskom objektu, iz torbice koju je nosio preko desnog ramena izvadio revolver koji je neovlašteno nosio, i ispalio metak u D.B. pogađajući ga u predelu stomaka, čime mu je naneo tešku telesnu povredu opasnu po živ.

Pretresena kuća osumnjičenog u Donjoj Gorici


Policija je izvršila pretres kuće u Donjoj Gorici na osnovu informacije da se osumnjičeni nalazi tamo. Izvori iz istrage tvrde da je osumnjičeni pobegao, dodatno komplikujući situaciju.

Osumnjičeni je pobegao iz belopoljskog zatvora 24. decembra 2015. godine, gde je služio zatvorsku kaznu za ubistvo R.S. Zanimljivo je da je prilikom bekstva oteo pištolj od zatvorskog komandira, preteći mu, i izašao na glavni ulaz gde su ga čekali saučesnici.

Tokom bjekstva, Ivan V. je u Beogradu teško ranio D.B. hicima iz pištolja. Ovaj događaj je izazvao pažnju beogradske policije koja je raspisala poternicu za osumnjičenim.

Uhapšen u Nemačkoj

Nakon višemesečne potrage, Ivan V. je uhapšen 6. novembra 2016. godine u nemačkom gradu Kleve, zahvaljujući razmjeni podataka između crnogorske policije i kolega iz inostranstva, uključujući i srpsku policiju.

Osim optužbi za bekstvo i teško ranjavanje, Ivan V. se suočava i sa suđenjem za pretnje službenicima UIKS-a za vreme redovne posete u spuškom zatvoru. Njemu se sudilo u odsustvu zbog nedostupnosti crnogorskim vlastima, a nakon hapšenja je zatražio ponavljanje postupka.


Prethodna osuda zbog ubistva

Ivan V. je već bio osuđen zbog ubistva R.S. , koje se dogodilo 7. maja 2008. godine. Presudom Višeg suda u Podgorici 3. marta 2011. godine, osuđen je na 14 i po godina zatvora.

BONUS VIDEO: ​

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading