SVE VREME ŽIVEO U SRBIJI! Posle 20 godina bekstva uhapšen čuveni pljačkaš banaka Radosav Maštrapović! EVO KAKO JE KONAČNO PAO!

Autor:

Hronika

21.02.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom prvog razbojništva, šef agencije je napadnut kundakom pištolja, dok je u drugom slučaju meta bio "Credit Agricole" iz Pavie. Ukupno je navodno ukradeno 145.000 evra.

SVE VREME ŽIVEO U SRBIJI! Posle 20 godina bekstva uhapšen čuveni pljačkaš banaka Radosav Maštrapović! EVO KAKO JE KONAČNO PAO!

Foto: Shutterstock

Srpski državljanin Radosav Maštrapović uhapšen je krajem prošle godine na hrvatskom aerodromu nakon 20 godina provedenih u bekstvu zbog pljačke banke u Francuskoj i pronevere milionske svote novca u toj zemlji. On se, kako se saznaje, sve ove godine skrivao i živeo u našoj zemlji.

Maštrapović je, kako navode mediji, nakon bekstva i dalje koristio telefonske govornice u Srbiji, a u njegovoj kući je otkrivena kompjuterska oprema koja se koristila za falsifikovanje čekova. Sumnja se da je on bežao u Srbiju i vraćao se, ali je tek 20 godina nakon pljačke uhapšen.

- Radosav je osumnjičen da je bio logističar koji stoji iza pljački banaka 2004. godine, u Pontaku i Paviju, a nakon bekstva je započeo je novi život u Srbiji. Uhapšen je krajem 2023. godine i sada se nalazi u francuskom zatvoru iz kojeg želi da bude pušten - navode francuski mediji.


Maštrapović je bio u bekstvu od 2004. godine nakon što je osumnjičen za pljačku banaka u Pontaku i Paviju. Tokom prvog razbojništva, šef agencije je napadnut kundakom pištolja, dok je u drugom slučaju meta bio "Credit Agricole" iz Pavie. Ukupno je navodno ukradeno 145.000 evra.

Pored pljački banaka, Maštrapović se sumnjiči da je bio uključen u pronevere skoro 1,5 miliona evra putem falsifikovanih čekova. Navodno je bio glavni logističar krađa čekovnih knjižica iz poštanskih sandučića pojedinaca i firmi na Gornjim Pirinejima i Atlantskim Pirinejima. Tokom policijskog pritvora, jedan od uhapšenih za ovo delo priznao je da je delovao u ime Maštrapovića, te je unovčio tri ukradena čeka u ukupnom iznosu od 130.000 funti.

Radosav Maštrapović je uhapšen krajem prošle godine na hrvatskom aerodromu, nakon čega je izručen Francuskoj, gde se trenutno nalazi u zatvoru. U vreme pljačke banaka imao je 44, a sada ima 64 godine.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading