POKRENUTA TUŽBA PROTIV SUDIJE U GRADAČCU: Nadležna odbila da Nerminu odredi zabranu prilaska naon čega je krenuo u krvavi pir

Autor:

Hronika

19.02.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razlog za podizanje tužbe je odbijanje predloga da se odredi zabrana prilaska Nermina Sulejmanovića.

POKRENUTA TUŽBA PROTIV SUDIJE U GRADAČCU: Nadležna odbila da Nerminu odredi zabranu prilaska naon čega je krenuo u krvavi pir

Foto: Shutterstock

Tužilaštvo

U Sarajevu, iz Visokog sudsko-tužilačkog saveta (VSTV) BiH, potvrđeno je da je podignuta disciplinska tužba protiv sudije Lejle Numanović iz Gradačca. Razlog za podizanje tužbe je odbijanje predloga da se odredi zabrana prilaska Nermina Sulejmanovića Nizami Hećimović, što je dovelo do tragičnog ishoda.

Sudija Numanović odbila je predlog Uprave policije Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi, svega četiri dana pre nego što je Sulejmanović izvršio krvavi pohod. Ovo rešenje je poslala poštom ubici, nakon čijeg prijema je Sulejmanović započeo svoj tragični pohod.

Nermin Sulejmanović je sredinom avgusta prošle godine najpre ubio svoju suprugu Nizamu Hećimović, a potom i oca i sina Denisa i Džengiza Ondera. Sve ove stravične događaje Sulejmanović je prenosio putem društvene mreže Instagram, što je izazvalo šok i zaprepašćenje javnosti. Nakon ovih zločina, Sulejmanović je bio u bekstvu sve do trenutka kada je izvršio samoubistvo. Sahranjen je u decembru prošle godine.

Nakon ovih tragičnih događaja, sudija Lejla Numanović se našla na udaru kritika zbog svoje odluke da ne odredi mere zabrane prilaska Sulejmanoviću. Uprava policije Gradačac je predložila ove mere, ali je Numanović odbila taj predlog. Ova odluka je izazvala kontroverze i postavila pitanja o odgovornosti sudije za ishod ovakvih situacija.

Tragični događaji u Gradačcu ostavili su dubok trag, a disciplinska tužba protiv sudije Lejle Numanović ukazuje na potrebu za pažljivim razmatranjem odluka u sličnim situacijama kako bi se sprečile tragedije poput ove. Ovo je slučaj koji je potresao javnost i postavio pitanja o ulozi i odgovornosti pravosudnih organa u zaštiti žrtava nasilja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading