OVO JE PAKAO - UMESTO OBJAŠNJENJA ŠTA IZBACUJU NA TRŽIŠTE PRETE TUŽBOM Hell energy krije istinu o svom energetskom piću

Autor:

Vesti

14.02.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbegavaju da odgovore na pitanja vezana za napitak hell, a posle svedočenja oca čija je ćerka, nakon konzumiranja tog pića, završila u bolnici i jedva preživela

OVO JE PAKAO - UMESTO OBJAŠNJENJA ŠTA IZBACUJU NA TRŽIŠTE PRETE TUŽBOM  Hell energy krije istinu o svom energetskom piću

Foto: shutterstock

Firma HELL Energy spemna je na sve da bi sprečila da u javnost dospe istina o njihovom energetskom napitku hell, čiji je prevedeni naziv sa engleskog - pakao (?!). Ova firma tako preti čak i tužbom Srpskom telegrafu i našem portalu Republika umesto da odgovori na pitanja vezana za to piće, a posle agonije jedne porodice čija je ćerka, prema njihovom svedočenju, nakon noćnog izlaska tokom kojeg je konzumirala taj energetski napitak, jedva preživela.

O čemu se radi? Naime, naš list i portal preneli su potresnu priču oca devojčice iz Bosne i Hercegovine, koja je zbog konzumiranja ovog pića dobila upalu gušternjače, objasnivši da se odlučio na javno oglašavanje da druga deca ne bi prošla kroz isti pakao kao njegova ćerka. Čudom je, kako je naveo, ostala živa.

Pre objavljivanja ove potresne ispovesti ekipa Srpskog telegrafa i Republike kontaktirala je s kompanijom koja distribuira hell da bismo razjasnili sporni događaj i dobili informacije o svojstvima ovog pića, ali umesto odgovora dobili smo samo automatsku poruku:

- Hvala vam za poruku. Pokušaćemo da odgovorimo na vaše povratne informacije što je pre moguće. Imajte na umu da smo u mogućnosti da se bavimo samo suštinskim istragama, pa vas molimo da prilikom popunjavanja obrasca navedete sve informacije relevantne za rešavanje slučaja. Hvala na razumevanju.  

A sada, naknadno, prete tužbom kako bi, a šta drugo, sprečili da se dalje iznosi istina, pošto nisu poslali odgovore na konkretna pitanja, prvo poslata mejlom, a onda ponovljena u telefonskom razgovoru. Umesto odgovora, stigla je pretnja da se objavljeni tekst o njihovom piću uklone kako bi se "mirnim puten rešio nastali problem" inače će advokat da presavije tabak i tuži: 

- Obraćamo Vam se u ime klijenta HELL Energy povodom iznošenja neosnovanih tvrdnji u tekstu na portalu Republika. Želimo da Vam dobronamerno ukažemo na nesporno nanošenje reputacijske štete HELL Energy brendu i kompaniji. U prilogu Vam šaljemo dopis, bez preduzimanja bilo kakvih daljih radnji i angažovanja advokata, jer verujemo da se nastali problem može prevazići mirnim putem.  Klijent zahteva da se u roku od jednog dana ukloni HELL Energy fotografija i pominjanje iz teksta, inaće će podneti tužbu. Nadamo se da ćete postupiti na opisani način i da će se time mirnim putem rešiti nastali problem. 

Na nova pitanja zašto su poslali ovu pretnju tužbom umesto odgovora na konkretna pitanja i da li time pokušavaju da spreče iznošenje istine i pisanje o njihovom energetskom napitku, do objavljivanja teksta nisu odgovorili.

 

 

Ovo je poruka oca: Energetska pića ubijaju  

Ćerka je, prema svedočenju oca, nakon noćnog izlaska, tokom kojeg je konzumirala piće hell, osetila nesnosne bolove.

-  Mislimo kiselina ili zato što je popila hladan sok u kafiću. Ide uobičajeno čaj, probiotik, masaža... U pola tri zove mobilnim telefonom iz sobe. Skačemo, prenemaže se od bolova - naveo je otac u objavi na društvenim mrežama gde se predstavio punim imenom i prezimenom. 

Devojčicu su zatim odveli u bolnicu, odakle je hitno upućena na odeljenje hirurgije. Dolaze nalazi krvi, amilaze hiljadu puta uvećane, doktor bled, kaže akutna upala gušterače. Poslata je hitno u UKC Tuzla, a odatle i u Gračanicu.

- Pitam je šta je pila. Kaže ona energetska pića, svaki dan, nekad i po nekoliko puta. Doktor gastroenterolog mi kaže: "Znate li da od upale gušterače od energetskih pića možete lako umreti? Idite u Gračanicu u bolnicu." Infuzije non-stop i neke injekcije, mislim za razređivanje krvi. Punih 48 sati bez jela i pića. I kažu nadamo se da će se izvući. Znači prognoza loša do bola - opisao je otac svoj očaj.

Agonija je trajala dva dana, dodao je on, a onda je, zahvaljujući naporima lekara, stanje počelo da se poboljšava. Magnetna rezonanca je pokazala da dete ima hematom i uvećanu gušteraču, ali da stanje ide nabolje:

- Preživeće i oporaviće se, ali mi kao roditelji nećemo. Energetska pića ubijaju brzo i strašno.
 

 

 

Dug spisak onih koji
ne bi smeli da ga piju 

Ovo energetsko piće ne preporučuje se deci mlađoj od 18 godina, trudnicama, dojiljama, osobama sa srčanim tegobama i osobama preosetljivim na kofein. Ima visok sadržaj i šećera i kofeina. Netavisno od toga, dozvoljen dnevni unos je 500ml dnevno ili dve limenke. 

* Sastojci
Voda
Šećer
Limunska kiselina
Ugljen dioksid
Regulator kiselosti (natrijum citrat)
Aroma: visoki sadržaj kofeina (32mg/100ml).
Boja (karamel amonijačni E150c)

* Nutritivna tabela
Pakovanje - 250.00g
194.00 kJ  energetska vrednost (kJ) 2,31%
46.00 kcal energetska vrednost (cal) 2,30%
10.90 g ugljeni hidrati 4,19%
10.90 g od toga šećeri 12,11%
0.20g so 3,33%

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading