ĆERKA MI JE PILA "HELL" I SAMO ČUDOM PREŽIVELA: Otac do detalja opisao dramu kroz koju je prošla njegova porodica

Autor: D. B.

Vesti

13.02.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog konzumiranja ovog energetskog pića devojčica dobila upalu gušterače.

ĆERKA MI JE PILA "HELL" I SAMO ČUDOM PREŽIVELA: Otac do detalja opisao dramu kroz koju je prošla njegova porodica

Foto: www.profimedia.rs

Jedna porodica u Bosni i Hercegovini prošla je pravu agoniju jer im je ćerka nakon noćnog izlaska, tokom kojeg je konzumirala energetsko piće hell, osetila nesnosne bolove.

- Dan je protekao mirno, curica je završila semestar, uživa u raspustu. Veče izlaska, dolazi oko 23, malo nešto jede i odlazi na spavanje. Oko ponoći se budi s jakim bolovima u stomaku. Mislimo kiselina ili zato što je popila hladan sok u kafiću. Ide uobičajeno čaj, probiotik, masaža... U pola tri zove mobilnim telefonom iz sobe. Skačemo, prenemaže se od bolova - počeo je priču na društvenim mrežama otac nesrećne devojčice.

Devojčicu su zatim odveli u bolnicu, odakle je hitno upućena na odeljenje hirurgije. Dolaze nalazi krvi, amilaze hiljadu puta uvećane. Doktor bled, kaže akutna upala gušterače.

Kako dalje priča otac, nakon rezultata, poslata je hitno u UKC Tuzla, a odatle i u Gračanicu.

- Pitam je šta je pila. Kaže ona energetska pića, svaki dan, nekad i po nekoliko puta. Doktor gastroenterolog mi kaže: "Znate li da od upale gušterače od energetskih pića možete lako umreti? Idite u Gračanicu u bolnicu." Infuzije non-stop i neke injekcije, mislim za razređivanje krvi. Punih 48 sati bez jela i pića. I kažu nadamo se da će se izvući. Znači prognoza loša do bola - opisao je otac svoj očaj.

Agonija je trajala dva dana, dodao je on, a onda je, zahvaljujući naporima lekara, stanje počelo da se poboljšava. Magnetna rezonanca je pokazala da dete ima hematom i uvećanu gušteraču, ali da stanje ide nabolje.

- Preživeće i oporaviće se, ali mi kao roditelji nećemo. Energetska pića ubijaju brzo i strašno - zaključuje otac.

Ovo je bila opomena

Foto: tik tok

 

Nesrećni otac iz BiH, koji se predstavio u objavi punim imenom i prezimenom, navodi da se odlučio na javno oglašavanje da druga deca ne bi prošla kroz isti pakao kroz koji je prošla njegova ćerka.
- Ja joj sad kažem: Čudom si ostala živa i opomena ti je sve ovo. Sve ovo neka ti bude velika opomena - zaključuje on.

Ekipa Republike kontaktirala je s kompanijom koja distribuira "hell" da bismo razjasnili sporni događaj i dobili informacije o svojstvima ovog pića, ali smo umesto odgovora dobili samo automatsku poruku:

- Hvala vam za poruku. Pokušaćemo da odgovorimo na vaše povratne informacije što je pre moguće. Imajte na umu da smo u mogućnosti da se bavimo samo suštinskim istragama, pa vas molimo da prilikom popunjavanja obrasca navedete sve informacije relevantne za rešavanje slučaja. Hvala na razumevanju.

Na engleskom pakao

Srpski telegraf je pisao o ovom energetskom piću još kad se pojavilo na našem tržištu. Tad se nismo bavili zdravstvenim aspektima, ali jesmo time kakvu poruku deci i mladima šalje njegov naziv hell (pakao).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading