"MI NE ZNAMO DA LI ĆE ONA PREŽIVETI NOĆ": Vladan (70) pokosio Nikolinu (13) na prelazu, pa izašao iz vozila i bez trunke saosećanja ZAPALIO CIGARETU

Autor:

Hronika

13.02.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je započelo suđenje, roditelji Nikoline su se psihički pripremali za suočavanje sa Vladanom K.

"MI NE ZNAMO DA LI ĆE ONA PREŽIVETI NOĆ": Vladan (70) pokosio Nikolinu (13) na prelazu, pa izašao iz vozila i bez trunke saosećanja ZAPALIO CIGARETU

Foto: printscreen/instagram

 "Pokušaćemo da se sećamo milion osmeha u ovih 13 godina. Pokušaćemo da dan tvog rođenja bude podsetnik za svu ljubav i dobrotu koju si delila. Pokušaćemo da se sastavimo kad god se slomimo od tuge. Hvala ti za najlepših 13 godina u mom životu. Svakim danom, volim te sve više."

Vera Janković, majka koja je izgubila svoju dragocenu ćerku u srceparajućoj tragediji, deli sa javnošću svoju priču i podseća na svetlost koju je Nikolina donosila u svojim osmehom.

Nikolinino detinjstvo prekinuto je kobnog dana kada je, prelazeći pešački prelaz, udario automobil čiji je vozač, Vladan K. (70), ignorisao ograničenje brzine. Udarcem je Nikolina odletela daleko, a vozač nije pokazao nikakav znak saosećanja. Prema rečima očevidaca, ispušio je cigaretu i iznervirao se zbog štete na karoseriji. Skupljao je tablice da ih ne zgaze, a nije zaustavio saobraćaj da još neko ne zgazi Nikolinu. Za roditelje koji su je voleli, Nikolina je zauvek ostala simbol bezbrižnosti i radosti.

- Tog dana, Nikolina je pozvala tatu posle škole i rekla mu "tata, stižem kući". Ubrzo nakon toga, stigao mi je poziv sa nepoznatog broja, pozvao me je očevidac nesreće koji mi je samo kratko rekao da su Nikolinu udarila kola i da ju je odvela Hitna pomoć. Moja Nikolina se nikada nije vratila iz škole - rekla je ranije majka Vera, prenosi Mondo.

Vera ističe i da njena ćerka nije imala povrede na telu.

- Udarac je bio toliko jak da su njoj glava i mozak najviše stradali i imala je povrede unutrašnjih organa, nagnječenje pluća, ali ruke i noge nisu joj bile slomljene. Nakon skenera dolazi doktor i priča nam kako je ona u komi i da je to najniži stepen kome tri, a da je ona u stepenu četiri. I nakon toga, mi smo i dalje pitali da li su joj slomljene ruke, noge, kičma, da li će ostati invalid? Doktor nam je tada rekao: "Vi uopšte ne razumete šta vam ja pričam" - dodaje ona.

Kako kaže, koliko god da je doktor pričao i objašnjavao im, oni nisu mogli da ga razumeju ili samo jednostavno nisu mogli da prihvate.

- Rekao nam je "mi ne znamo da li će ona preživeti noć". Pokušali su da joj pomognu, ali već nakon 48 sati Nikolina je doživela moždanu smrt, koja se u nekim zemljama proglašava i kao zvanična smrt i tada pacijenta skidaju sa aparata. Kod nas to nije slučaj - priča majka kroz suze.

Vera hrabro deli svoju priču, iznoseći detalje nesreće i borbe za pravdu. Kroz njen rečnik, možemo osetiti dubinu bola i tuge koji je preplavio njenu porodicu. Ona se ne bori samo za pravdu za svoje dete, već i za sve druge porodice koje su doživele sličnu tragediju.

Kada je započelo suđenje, roditelji Nikoline su se psihički pripremali za suočavanje sa Vladanom K, vozačem koji je izazvao smrt njihovog deteta. Međutim, nikada nije došlo do tog susreta. Vera dodaje da su čak razmišljali o tome kako će reagovati ako im se približi, ali su sada svesni svoje naivnosti u takvim razmišljanjima.

Nakon tragedije, roditelji su organizovali protest u Kragujevcu i zahtevali da Vladan bude zadržan u pritvoru barem 30 dana ili duže. Međutim, saznali su informacije koje su ih dodatno potresle.

- Tada smo saznali da vi, iako ubijete nekoga, imate dozvolu, a možete i da izađete iz zemlje. Nakon protesta su njegovi advokati pričali kako je to poziv na linč, iako mi nijednog trenutka u tim trenucima nismo objavljivali njegovo ime i prezime i kako bismo zaštitili njegov identitet. Sada se pitam zbog čega, kada ni to nije zaslužio - navodi ona.

U septembru je održano poslednje ročište, a prvostepena presuda je iznosila osam godina zatvora. Vera ističe da ni porodica ni njihovi advokati nemaju pravo da ulože žalbu, što dodatno otežava situaciju i produbljuje njihovu bol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading