MUŠKARAC PRONADJEN U LOKVI KRVI - Pokušao samoubistvo , lekari mu se bore za život

Autor:

Hronika

08.02.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaj samoubistva u prodavnici alata u Kraljevu.

MUŠKARAC PRONADJEN U LOKVI KRVI - Pokušao samoubistvo , lekari mu se bore za život

Foto: Shutterstock, Tanjug/J. PAP

Hitna pomoć i policija

U sredu oko 15.30 sati, u centru Kraljeva, dogodio se dramatičan događaj kada je muškarac starosti oko 50 godina pokušao da izvrši samoubistvo oštrim predmetom na svom radnom mestu u prodavnici alata. Nesrećnog čoveka pronašao je njegov kolega, koji je odmah reagovao i pružio mu pomoć pre nego što je pozvana hitna pomoć.

Intervencija i prevoz u Kraljevačku bolnicu

Kolega je brzo reagovao i pozvao hitnu pomoć, a povređeni muškarac je prevezen u Kraljevačku bolnicu gde mu je pružena medicinska pomoć

Ovaj događaj je izazvao šok i zabrinutost među lokalnom zajednicom u Kraljevu.Takođe, postavlja se pitanje koje je dovelo do ovakvog čina i kakve su okolnosti dovele do ovog tragičnog događaja.

 

- Bilo je strašno. Niko ne zna u koliko se to sati tačno desilo jer ne nesrećnog trgovca u lokvi krvi pronašao kolega iz druge radnje i odmah zvao hitnu pomoć i policiju. Sumnja se da je naneo više uboda sebi po grudima ali i u predelu vrata. Hitna pomoć koja ga je prevezla u bolnicu - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem

Prema rečima policije, muškarac je primljen u kraljevačku bolnicu nakon što je zadobio teške telesne povrede. 

Foto: instagram.com/kraljevoinfo

Screenshot

SOS telefon za pomoć


SOS telefon 011/7777-000 pruža pomoć osobama koje se bore sa mentalnim izazovima. Ova linija je dostupna 24 sata dnevno, a stručnjaci sa Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" pružaju podršku i pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu.

Usluga urgentne psihijatrije

U službi urgentne psihijatrije, pacijenti se primaju 24 sata dnevno, bez potrebe za zakazivanjem, knjižicom ili plaćanjem. Ova usluga je od izuzetnog značaja za osobe koje hitno trebaju pomoć i podršku stručnjaka.

Centar za mentalno zdravlje

Centar za mentalno zdravlje takođe pruža podršku osobama koje se suočavaju sa mentalnim izazovima. Radno vreme Centra je od 9 do 18 časova, a pacijenti se mogu obratiti bez zakazivanja.

Volonteri Centra "Srce"

Volonteri Centra "Srce" su dostupni svakog dana od 17 do 23 časa. Osobe koje se osećaju usamljeno, anksiozno ili depresivno mogu pozvati broj 0800-300-303 ili poslati mejl na adresu vanja@centarsrce.org kako bi dobile podršku i razgovarale sa obučenim volonterima.

U današnjem društvu, važno je imati resurse i podršku za sve one koji se suočavaju sa mentalnim izazovima. Ove institucije i volonteri pružaju dragocenu podršku osobama koje se bore sa mentalnim zdravljem i igraju ključnu ulogu u sprečavanju samoubistava i pružanju podrške u teškim trenucima. Važno je podići svest o ovim resursima kako bi osobe koje se suočavaju sa mentalnim izazovima znale gde mogu potražiti pomoć i podršku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading