SRBI POHAPŠENI NA MALTI! Na crno obavljali ove poslove!

Autor:

Hronika

07.02.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeno 10 osoba zbog rada bez radne dozvole,među kojima su Srbi.

SRBI POHAPŠENI NA MALTI! Na crno obavljali ove poslove!

Foto: Shutterstock

Hapšenje

Policija na Malti izvršila je hapšenje 10 osoba, od kojih je petorica državljana Srbije, pod sumnjom da su radili kao "izbacivači" u noćnim klubovima u mestu Pejsvil bez odgovarajućih radnih dozvola. Ova akcija usledila je nakon detaljne inspekcije 24 objekta u kojima je zatečeno ukupno pet državljana Srbije, troje Makedonaca, jedan Bugarin i jedan državljanin Bangladeša.

Inspekcija i hapšenja nakon učestalih incidenata

Prema navodima medija sa Malte, većina uhapšenih osoba radila je kao obezbeđenje u lokalima, a akcija hapšenja usledila je nakon učestalih incidenata u noćnim klubovima. Inspekcija i policija odlučile su da detaljno i redovno kontrolišu objekte kako bi proveravali sve dozvole i licence za rad, što je rezultiralo hapšenjem osoba za koje se sumnja da su radile bez odgovarajućih dozvola.

Kako se navodi, hapšenja su usledila nakon što su pregledana 24 objekta u kojima je zatečeno ukupno pet državljana Srbije, troje Makedonaca, Bugarin i jedan državljanin Bangladeša.

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Hapšenje

Reakcije i dalji razvoj situacije


Ova akcija policije na Malti izazvala je različite reakcije u javnosti, dok se očekuje dalji razvoj situacije i eventualne nove informacije o hapšenim osobama i njihovom statusu. Nadležne institucije nastaviće sa sprovođenjem inspekcijskih aktivnosti kako bi osigurale poštovanje propisa o radu i zapošljavanju stranih državljana, dok će sudski postupak utvrditi eventualnu odgovornost uhapšenih osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading