ZVICEROVE RECKE SMRTI! NA SPISKU BILO SEDAM, OSTALO JOŠ ŠEST IMENA: Šokantna likvidacija u Brazilu pokazala da niko nije bezbedan

Autor:

Hronika

13.01.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Nedeljković Gajsler (43) bio uveren da je u dalekom Brazilu van radara šefa "kavčana", ali su ga ubice i tamo našle.

ZVICEROVE RECKE SMRTI! NA SPISKU BILO SEDAM, OSTALO JOŠ ŠEST IMENA: Šokantna likvidacija u Brazilu pokazala da niko nije bezbedan

Foto: MUP, Printscreen, Shutterstock

Darko Nedeljković Gajsler (43), surovi likvidator Luke Bojovića, bio je uveren da je u dalekom Brazilu nestao s radara šefa "kavčana" Radoja Zvicera. Četiri godine je živeo mirno i povučeno s četvorogodišnjim sinom i suprugom pod lažnim imenom Dejan Kovač, sve do 5. januara ove godine, kad je kao iz zemlje ispred njegove kuće u Sao Paolu iznikao plaćeni ubica i ispalio tri smrtonosna hica.

- Ovo je poruka da niko i nigde nije siguran, ma koliko vremena prošlo. Bojim se da ovim ubistvom crni Zvicerov spisak nije zaključen i da će pokušati da ukloni sve koji nešto znače u "škaljarskom klanu", a na nišanu su mu još šestorica krvnih neprijatelja. Ne treba zaboraviti da je likvidaciju Jovice Vukotića u Istanbulu izveo u saradnji s turskom mafijom, što znači da ima saradničku mrežu u celom svetu - kaže upućeni izvor Srpskog telegrafa.

Republika

Foto: https://g1.globo.com/

Darko Nedeljković Gajsler

Gajsler je ubijen u filmskoj akciji: likvidator je posle zločina uleteo u auto u kom ga je čekao saučesnik i nestao bez traga, a policija tapka u mestu. Vest da je ubica uhapšen i da se radi o lažnom Hrvatu Fabijanu Kosti Neriju ubrzo je demantovana jer je on uhapšen dan pre Darkovog ubistva. Automobil je najverovatnije isečen u delove i od njega istraga neće imati nikakve koristi.

- Zastrašujuća je logistika kojom Zvicer raspolaže. Nesumnjivo je da je Gajsler praćen u dužem vremenskom periodu i da su organizatori ubistva do najsitnijih detalja znali dnevnu rutinu i kretanje žrtve, a da je reč o profesionalcima govori i podatak da sin i supruga nisu ni okrznuti. Za to je potrebna ozbiljna organizacija, pouzdani i poverljivi ljudi, naravno, i veliki novac. Sada su i ostali sa spiska u strahu jer se potvrdilo da nigde nisu bezbedni - zaključuje naš sagovornik.

1. Luka Bojović: Kapitalac na meti

Republika

Foto: Profimedia

Luka Bojović

Prvi na Zvicerovoj listi. Tužilaštvo za organizovani kriminal navelo je u optužnici 2010. da je upravo on bio taj koji je stao na čelo "zemunskog klana" posle Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića da bi potom postao jedan od vođa "škaljaraca".

Prema navodima tužilaštva, svoju moć je učvrstio posle hapšenja komandanta JSO Milorada Ulemeka Legije. Bio je optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004, kao i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, pri čemu su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Uhapšen je 10. februara 2012. u Valensiji, a u Španiji je odležao deset godina zbog trgovine drogom. Srbiji je izručen 30. novembra 2022. i otad živi povučeno i pod velikim merama obezbeđenja.

2. Igor Vukotić: Nasledio ubijenog brata

Republika

Foto: printscreen/libertaspress

Igor Vukotić

Nasledio je ubijenog brata Jovicu Vukotića i jedna je od glavnih meta vođe "kavčana", koji je posle neuspelog atentata u Ukrajini odlučio da počisti sve protivnike. Igor se nalazi na Interpolovoj poternici zbog brojnih krivičnih dela, a osumnjičen je i za ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom.

Dok je Jovica više puta bio u žiži interesovanja što zbog više pokušaja njegovog ubistva, što zbog veza s manekenkama, starletama i kontaktima s pevačicama, njegov četiri godine stariji brat od očiju javnosti uspešno se krije već 12 godina, a gde je i šta radi, prava je misterija.

U crnogorskim medijima se tek ponekad pojavi informacija da je lociran u nekoj od evropskih država, međutim, tačnih informacija o njegovom kretanju i dalje nema.

3. Filip Korać: Izbegao Veljinu kasapnicu

Republika

Foto: MUP Srbije

Filip Korać

Desna ruka Luke Bojovića. Uhapšen je 3. oktobra prošle godine u Mađarskoj, po poternici Francuske, koja ga traži zbog trgovine drogom, na osnovu dokaza dobijenih iz prepiske preko Skaj aplikacije.

Za Koraćem traga i Bosna i Hercegovina, koja je takođe raspisala međunarodnu poternicu za njim zbog trgovine drogom, dok je u Hrvatskoj pretprošle godine osuđen uslovno zbog falsifikovanja pasoša. Korać je grupu preuzeo 2012, kad je u Valensiji policija uhapsila Luku Bojovića. Bio je na meti Veljka Belivuka i beogradske ispostave "kavčana", ali je uspeo da im umakne. Kada su iskasapili Gorana Veličkovića Goksija, na njegovim leđima su nožem izrezali "Korać pi*ka" i sliku poslali Filipu.

4. Veljko Banović Votka: Sahrana pod kišobranom

Veljko Banović Votka je jedan od retkih saradnika Luke Bojovića koji je preživeo njegov boravak u zatvoru. I on je bio na meti Belivuka, koji je uhapšen pre nego što je uspeo da ostvari svoj naum.

Njegovi kontakti s Lukom datiraju od 2007, kada su hapšeni zbog sumnje da su skrivali vođe "zemunaca" Mileta Lukovića Kuma i Dušana Spasojevića Šiptara, ali su oslobođeni zbog nedostatka dokaza. Odležao je samo 18 meseci zbog nelegalnog nošenja oružja, posedovanja droge i falsifikovanja dokumenata.
Poslednji put je u javnosti viđen na sahrani kuma i najboljeg prijatelja Luke Bojovića,

Dragoslava Miloradovića Galeta i to neposredno pre nego što je uhapšen u Belgiji. On se tada pojavio s nekoliko telohranitelja koji su ga specijalnim kišobranima štitili od pogleda, ali i metaka potencijalnog atentatora.

5. Siniša Petrić Zenica: Sigurniji u zatvoru

Republika

Foto: Printksrin

Siniša Petrić Zenica

U Sarajevo bi 17. januara trebalo da sleti avion iz Španije u kojem će biti jedan od najzloglasnijih plaćenika "zemunaca", bliski saradnik Luke Bojovića Siniša Petrić Zenica.

Prema odluci Okružnog suda u Banjaluci, Petrić će biti premešten u zatvor u Foči. Tu bi trebalo da odleži tri godine, ali je pretpostavka da će se u njemu zadržati godinu dana, uz dobro vladanje, nakon čega će biti slobodan čovek, ali ujedno i Zvicerova meta. Takođe, policijske i obaveštajne agencije brine šta s Petrićem nakon što izađe iz zatvora s obzirom na to da je poznat kao psihopata kojem je ubijanje ljudi normalan opis posla.

6. Davor Trajković: Započeo rat klanova

Davor Trajković, "škaljarac" koji je krađom 200 kilograma kokaina u Valensiji započeo rat do istrebljenja dva klana, za širu javnost kao da je u zemlju propao. Spekuliše se da je jedno vreme čak bio pod zaštitom ruske mafije, da bi potom prešao u Češku, pa u Južnu Ameriku, gde mu se gubi svaki trag.

Važi za glavnu sponu između balkanskih i kolumbijskih narko-kartela, a s Igorom Dedovićem, ubijenim u Atini 2020, organizovao je neuspešan šverc kokaina vrednog oko 300 miliona evra, koji je zaplenila rumunska policija.

Prvobitno je mafija za krađu u Valensiji krivila Gorana Radomana, u čijem stanu je završio ukradeni kokain. On je bio i prva žrtva rata "škaljaraca" i "kavčana", likvidiran je 20. februara 2015. na Novom Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading