LOKALNI HEROJ TRAGIČNO IZGUBIO ŽIVOT DOK JE IŠAO PO BADNJAK! Užas uoči Božića zavio Matijevac u CRNO: Majka mu je bolesna, ne znamo kako će ovo izdržati! (FOTO)

Autor: Sanja Bojanovic

Hronika

07.01.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlad život je iznenada tragično okončan.

LOKALNI HEROJ TRAGIČNO IZGUBIO ŽIVOT DOK JE IŠAO PO BADNJAK! Užas uoči Božića zavio Matijevac u CRNO: Majka mu je bolesna, ne znamo kako će ovo izdržati! (FOTO)

Foto: Facebook, Shutterstock

Potresna vest stigla je iz sela Matijevac, (Vladimirovci). Mladi Zdravko Stefanović (28) izgubio život u saobraćajnoj nesreći na putu Šabac - Valjevo. Zdravko, nedavno srećno započeo novi život, iznenada je preminuo kada je, iz još nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drvo.

- Bio je drugar, ljudina, vredan čovek i pošten - rekao je za Republiku njegov blizak prijatelj.

Foto: Facebook

Njegova porodica, prijatelji i komšije su u dubokom šoku zbog tragičnog gubitka mladog života.

- Velika tragedija, išao je sa mojim sinom u školu. Bili su bliski. Zdravko je bio neverovatan - rekla je za Republiku meštanka sela Matijevac. 

Zdravko je bio poznat u zajednici kao vredan i hrabar mladić koji se nije povlačio pred životnim izazovima. Nedavno je kupio kuću i tek nabavio automobil.

- Bio je veselo raspoložen, išao je po badnjak. Taman mu je krenulo nakon teškog perioda koji je imao. Majka mu je bolesna, ne znamo kako će ovo izdržati - ispričali su njegovi prijatelji.

Foto: Facebook

Zdravko je bio više od običnog mladića - bio je lokalni heroj. U maju 2023. godine, kada je reka Višnjica izlila svoje korito, poplavivši selo Matijevac, Zdravko je hrabro intervenisao. Na poplavljenom fudbalskom terenu, gde su polja bila pod vodom, a ceo teren bio nedostupan, spašavao je jednog psa. Njegova hrabrost privukla je pažnju društvenih mreža, a on je postao simbol čoveka sa velikim srcem.

- Nismo pravili snimak da bismo se hvalili na društvenim mrežama. Volim životinje, imam nekoliko terijera i otišao sam da pomognem ovom psu jer životinjama jedino mi možemo da pomognemo. Ljudi se koliko-toliko ispomažu u nevolji, a životinje su bespomoćne i prepuštene - izjavio je Zdravko tada.

Foto: Facebook

Na snimku koji se brzo proširio društvenim mrežama, vidi se koliko je pas bio srećan kada se dočepao suvog tla, mahnuo repom i odšetao prema selu.

Tragična smrt mladića ostavlja veliku prazninu u srcima zajednice. Zdravko Stefanović će biti upamćen kao hrabar čovek, ne samo zbog svojih dela tokom poplava, već i zbog svog nepresušnog entuzijazma i pozitivnog uticaja na ljude oko sebe.

Sahrana će biti održana u krugu porodice i prijatelja, gde će se prisećati ne samo tragičnog kraja, već i vrednih trenutaka koje je Zdravko delio sa svojom zajednicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading