SLUČAJ ORALNOG ZADOVOLJAVANJA DECE U ŠKOLI U SURDULICI DOBIO EPILOG: Snimali video zbog TikTok-a, dečaci kažnjeni - devojčica nije!

Autor:

Hronika

14.12.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavničko veće je donelo odluku da se dečacima izrekne ukor, dok devojčica nije kažnjena.

SLUČAJ ORALNOG ZADOVOLJAVANJA DECE U ŠKOLI U SURDULICI DOBIO EPILOG: Snimali video zbog TikTok-a, dečaci kažnjeni - devojčica nije!

Foto: shutterstock, Printscreen/https://vuk-karadzic.rs/

Ilustracija

Učenici šestog razreda ove osnovne škole u Surdulici našli su se u centru pažnje nakon što je izašla na videlo takozvane seks afere. Snimak koji je kružio među učenicima i na društvenim mrežama prikazivao je jednog od dečaka koji je simulirao oralni seks sa svojom drugaricom. Nakon što je cela situacija dospela u javnost, škola je reagovala i prijavila slučaj nadležnim institucijama.

Nastavničko veće je donelo odluku da se dečacima izrekne ukor, dok devojčica nije kažnjena. Pored ukora, dečacima je naloženo da izrade prezentaciju na temu nenasilja, kao i da se uključe u druge društveno-korisne aktivnosti. Takođe, pedagozi i psiholozi će raditi sa njima kako bi se adekvatno reagovalo na ovu situaciju.

Direktorka škole, Dragana Nešić, ističe da škola čeka zvanični izveštaj Centra za socijalni rad i tužilaštva. Takođe, ističe da Školska uprava Vranje nije bila uključena u ovaj slučaj. Centar za socijalni rad je ocenio da nije bilo nasilja, već da je ponašanje učenika bilo "neka vrsta Tik Tok izazova".

Nakon ovog skandala, roditelji su postali oprezniji kada je reč o aktivnostima njihove dece na društvenim mrežama. Jedan Surduličanin ističe da su svi počeli da strepe za svoju decu i da su svesni da su deca povodljiva.

Više javno tužilaštvo je saopštilo da nije utvrđeno da su učenici izvršili bilo koje krivično delo. Kako dečak, tako i devojčica, nisu prekršili zakon.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading