BEOGRADSKE ŠKOLE PONOVO EVAKUISANE ZBOG DOJAVA O BOMBAMA: Tokom dana će biti usaglašen protokol o postupanju u ovakvim situacijama

Autor:

Hronika

13.12.2023

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dojave su stigle u više škole na teritoriji Beograda oko devet sati i 20 minuta.

BEOGRADSKE ŠKOLE PONOVO EVAKUISANE ZBOG DOJAVA O BOMBAMA: Tokom dana će biti usaglašen protokol o postupanju u ovakvim situacijama

Foto: republika, google earth

Dojave o postavljenim bombama i jutros su stigle na elektronske adrese više beogradskih škola, potvrđeno je Danasu u MUP-u.

Dojave o bombama dobile su: OŠ „Radoje Domanović“, OŠ „Ratko Mitrović“, OŠ „Jovan Dučić“, OŠ „Jovan Milodragović“, „OŠ“ Vladimir Rolović, OŠ „Miroslav Antić“.

Dojave su stigle u više škole na teritoriji Beograda oko devet sati i 20 minuta. Ekipe su na terenu. To je sve što možemo da kažemo u ovom trenutku – kažu u MUP-u, prenosi Danas.rs

Vlada Srbije juče je saopštila da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa.

Tokom dana trebalo bi da bude usaglašen protokol o postupanju vrtića i škola u slučaju dojave o bombama. Na tome rade resorno Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova, jer je proteklih dana dojava o postavljenoj bombi stigla za više obrazovnih institucija u Beogradu. Novi protokol biće poslat na potpisivanje predsednici Vlade, a nakon toga bi trebalo da počne da se primenjuje.

Policija je do sada identifikovala više osoba koje šalju lažne dojave o bombi. Među njima su državljani Srbije, ali i drugih država. Istraga i prikupljanje dokaza o osumnjičenima i dalje traje.

Osim osnovnik i srednjih škola, na meti dojava su i druge državne institucije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading