SRBI OTELI SUNARODNIKA NA MALTI, PA GA TUKLI DO BESVESTI: Otkriveni novi detalji i razlog kidnapovanja - žrtvi naneli teške telesne povrede!

Autor:

Hronika

10.12.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je odmah krenula u potragu za osumnjičenima, a lisice su im stavljene 12 dana kasnije, 7. decembra.

SRBI OTELI SUNARODNIKA NA MALTI, PA GA TUKLI DO BESVESTI: Otkriveni novi detalji i razlog kidnapovanja - žrtvi naneli teške telesne povrede!

Foto: shutterstock

Državljani Srbije, Emil Ć. (40), Lazar J. (27) i Vuk M. (22), uhapšeni su u zalivu Sent Pavla nakon što ih je sunarodnik priavio za kidnapovanje

Policija na Malti uhapsila je trojicu državljana Srbije, Emila Ć. (40), Lazara J. (27) i Vuka M. (22), zbog sumnje da su oteli muškarca, svog sunarodnika, u zalivu Sent Pavla i uz pretnju pištoljem od njega pokušali da iznude 5.000 evra!

- Sva trojica su posle hapšenja negirala krivicu, ali im je sudija odredio pritvor - navode mediji sa Malte.

Školski drug

Kako dodaju, inspektor Stefan Gulia je naveo da je žrtva 25. novembra oko 19 časova došla u policijsku stanicu u Bugibi i rekla da je kidnapovana.

Žrtva, koja je takođe državljanin Srbije, imala je vidne povrede po telu. Ispričala je da su ga trojica sunarodnika, koje inače poznaje, otela i brutalno tukla, te da su mu tražili 5.000 evra. On je uspeo nekako da im pobegne i potraži pomoć. Lekari su mu konstatovali teške telesne povrede - preneli su izvori detalje iz istrage.

Policija je odmah krenula u potragu za osumnjičenima, a lisice su im stavljene 12 dana kasnije, 7. decembra.

- Emil Ć. je po zanimanju mehaničar, Lazar J. fizioterapeut, dok je Vuk M. nezaposlen. Oteti Srbin je posle hapšenja pozvan na prepoznavanje osumnjičenih i svu trojicu je sa sigurnošću identifikovao, navodeći da je sa Vukom M. išao u školu. Takođe, rekao je da svi oni na Malti žive u istom mestu, Sent Pavlu - navode izvori.

Tužilaštvo je saopštilo da su priču žrtve potvrdili i snimci sa sigurnosnih kamera, koje su zabeležile kidnapovanje i batinjanje.

Na snimcima se vidi da su trojica muškaraca presrela četvrtog i primorala ga da uđe u njihov automobil. Vozilo je zatim kružilo, a žrtva je posle izvesnog vremena uspela da izađe iz kola i otišao je pravo u policiju - prepričali su izvori šta su zabeležile kamere.

Policija je dvojicu osumnjičenih uhapsila u njihovim kućama, dok Vuk M. nije zatečen kod kuće, ali je kasnije sam došao u policijsku stanicu i predao se.

- Odbrana je zahtevala da se osumnjičeni puste iz pritvora, ali se tužilac tome oštro usprotivio. U prilog tome, tužilac je naveo i da je žrtva samo dva dana pre hapšenja muškaraca od njih dobila preteću poruku! Takođe, tužilac je naveo i da se za Emilom Ć. traga u Srbiji, odnosno da se nalazi na poternici zbog krivičnog dela počinjenog u domovini - rekli su izvori sa Malte.

Motiv nepoznat

Drugi inspektor koji je radio na ovom slučaju, Lidom Zamit, rekao je da od optuženih zaplenjeno vatreno oružje napunjeno mecima.

- Pištolj je bio spreman za upotrebu - istakao je inspektor. Još uvek nije utvrđen motiv otmice i prebijanja Srbina, ali imajući u vidu da se žrtva i osumnjičeni poznaju, ne isključuje se mogućnost da su u pitanju neki njihovi neraščišćeni računi od ranije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading