SRBIN UBIO PENZIONERKE U NEMAČKOJ, SAD GA ČEKA DUGA KAZNA! Dušan ide na doživotnu robiju, OVI dokazi mu "došli glave"!

Autor:

Hronika

09.12.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Jovanović je proglašen krivim jer je, kako je utvrdio sud, u januaru prošle godine u razmaku od četiri dana izvršio ubistva penzionerki Hajdemari K. (77) i Gertrude N. (89).

SRBIN UBIO PENZIONERKE U NEMAČKOJ, SAD GA ČEKA DUGA KAZNA! Dušan ide na doživotnu robiju, OVI dokazi mu "došli glave"!

Foto: Instagram

Regionalni sud u Hajlbronu, Nemačka, izrekao je prekjuče doživotnu kaznu zatvora srpskom državljaninu Dušku Jovanoviću (32) zbog ovih zločina, koji su se dogodili uoči prošle Nove godine u gradu Švebiš Holu.

Nije se skrivao

Jovanović, optužen u vezi sa ubistvom dve penzionerke, se pojavio na izricanje prvostepene presude noseći bež džemper, crne pantalone i bele patike. Za razliku od prethodnih ročišta, ovog puta nije pokušavao da se skriva, iako su u sudnici bili prisutni novinari koji su snimali tok suđenja.

Podsećamo, ovaj Srbin je uhapšen 31. januara po poternici zbog ubistva penzionerki Hajdemari K. (77) i Gertrude N. (89), a tokom suđenja je proveravana njegova potencijalna umešanost u još dva ubistva penzionerki iz iste oblasti.

Republika

Foto: Nemačka policija

Poternica za Dušanom Jovanovićem

Naime, prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra 2022, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra, dok je Gertruda N. ubijena četiri dana kasnije, 25. januara.

- Veliko krivično veće Okružnog suda u Hajlbronu ostaje bez sumnje da je okrivljeni ubio starije udovice i da je reč o serijskom prestupniku koji je izazvao strah i teror u Švebiš Holu. Utvrdili smo da je do sada ubio dve žene sa ciljem da se obogati - rečeno je na suđenju, a prenose tamošnji mediji.

Srbin je osuđen na doživotnu robiju nakon što je održano 12 ročišta na kojima je ispitano 70 svedoka.

- Sudije su u petak izrekle najoštriju kaznu koju nemačko krivično pravo može da ponudi. Doživotni zatvor u Nemačkoj ima i neke pogodnosti, a to je da ipak postoji malo slobode, tačnije, doživotni zatvor znači da počinilac može biti pušten na slobodu najranije nakon 15 godina provedenih iza rešetaka - objašnjeno je na suđenju.

Republika

Foto: Instagram

Dušan Jovanović

Međutim, kako je sudija rekao, u slučaju Srbina ove pogodnosti su ukinute, imajući u vidu težinu počinjenih krivičnih dela.

- Verovatno je da će Duško Jovanović ponovo počiniti nasilna krivična dela ako se nađe van zatvora - rečeno je na sudu.

"Nema sumnje da ste vi počinilac"

Sudija koji je doneo najstrožu moguću presudu naveo je u svom obrazloženju da je bilo puno tragova i dokaza koji su uputili na Srbina kao počinioca ovih krivičnih dela.

- Na primer, tragovi cipela na mestu zločina i podaci sa vašeg mobilnog telefona. Pored toga, vaši DNK tragovi su otkriveni na svim mestima zločina. Sve u svemu, nema sumnje da ste vi počinili zločine - rekao je sudija okrivljenom i zapitao se:

- Šta motiviše čoveka da tako brutalno, tako hladnokrvno napada usamljene, stare i bespomoćne ljude?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading