OSUMNJIČENIMA ZA VANJINO UBISTVO PRETI I DOŽIVOTNA!

Autor:

Hronika

04.12.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest da je 14-godišnja devojcica Vanja Gjorčevska nakon sedmodnevne potrage pronađena mrtva potresla je Severnu Makedoniju i ceo region, a kao mogući motiv ovog zločina mediji navode koristoljublje.

OSUMNJIČENIMA ZA VANJINO UBISTVO PRETI I DOŽIVOTNA!

Foto: Shutterstock, facebook, Profimedia

Ovim povodom tri osobe su pritvoru u trajanju od 48 sati, dok je glavnoosumnjičeni u bekstvu. Na saslušanju je od jutros i otac ubijene devojčice, za koga je ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

Inače, skopski mediji prenose da je za otmicu i ubistvo Krivičnim zakonom Severne Makedonije predviđena kazna u trajanju od najmanje 10 godina do doživotne robije.

Glavni tužilac Gavril Bubevski izjavio je danas da su tri osumnjičene osobe za dvostruko ubistvo, maloletnice kraj Skoplja i starije osobe, kraj Velesa, tokom saslussanja priznale ko je u šta bio umessan.

- Počinili su dva krivična dela – otmicu radi imovinske koristi i krivična dela – ubistvo. Ovi zločini se najstrože kažnjavaju u Makedoniji. Zatraženo je zadržavanje od 48 sati jer su u toku drugi pretresi i veštačenja. Zatim će MUP izaći sa krivičnom prijavom, nakon čega će javno tužilaštvo otvoriti formalni istražni postupak - rekao je tužilac Bubevski na  konferenciji za novinare.

Bubevski je najavio da će za osumnjiccenim u bekstvu biti raspisana međunarodna poternica.

Počinioci ovog gnusnog zločina biće, kazao je, kažnjen bez ikakvog oklevanja. Rekao je i da je istražni proces bio otežan na početku jer su nedostajale početne informacije, ali su u daljem postupku obezbeđeni dokazni materijali.

Povodom umešanosti oca devojčice, on je rekao da su osumnjičeni priznali da su od njega dobili informacije od kretanju deteta, a preko osumnjičenog koji je u bekstvu.

Dodao je da se istraga sprovodi. da li je tačno da je majka prodala stan i da je namera kriminalaca bila ta sredstva.

- Dakle, na ocu su samo sekundarni dokazi i ukazuju da je navodno umešan i za sada nema osnova da bude optužen - jasan je tužilac.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading