POZNATO ZAŠTO JE VANJA UBIJENA PRE NEGO ŠTO SU TRAŽILI OTKUP! Jedna stvar poremetila planove kidnapera!

Autor:

Hronika

04.12.2023

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica Vanja Gjorčevska (14) juče je pronađena mrtva u Skoplju, a kao motiv navodi se koristoljublje.

POZNATO ZAŠTO JE VANJA UBIJENA PRE NEGO ŠTO SU TRAŽILI OTKUP! Jedna stvar poremetila planove kidnapera!

Foto: Shutterstock, facebook, Profimedia

Kako je saopšteno danas na konferenciji za medije, devojčicu su kidnaperi likvidirali zbog panike kada su videli da je ceo region traži. 

- Jedan od osumnjičenih rekao je da je panika razlog ubistva - rečeno je i dodato da ni policiji nije jasno zašto je dete ubijeno pre nego što su tražili otkup.

Ranije na konferenciji potvrđeno je i da je otac devojčice organizovao otmicu.

Podsećanja radi, zbog sumnje da su umešani u otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske, trojici osumnjičenih je određen pritvor od 48 sati, javila je skopska TV Telma.

Prema saznanjima Telme, reč je o osumnjičenima Veliboru Manevskom, Vlatku Kešišovu i Bore Videvskom, dok je glavnoosumnjičeni Ljupčo Palevski, poznat kao Palco, u bekstvu.

- Sudija za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje, postupajući po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva, za određivanje mere kratkotrajnog pritvora, a vezano za ubistvo maloletne V.G. iz Skoplja i P.Ž. iz Velesa, protiv tri lica koja juče privedena sudu, donela rešenja kojima su prihvatila predlog i za tri lica odredila meru zadržavanja od 48 sati, a zbog postojanja osnova , odnosno opasnost od bekstva, uticaj na svedoke i strah da će on ponoviti ili počiniti novo krivično delo - saopštio je Osnovni krivični sud Skoplje.

Tokom noći u policijsku stanicu je pozvan i Aleksandar, otac kidnapovane i ubijene Vanje. Otac je drugi put prijavio nestanak devojčice u ponedeljak oko 11 sati, nakon što je to uradila majka rano jutros pošto se devojčica nije stigla do škole. Za sada mu nije izrečena mera kojom bi se obezbedilo prisustvo tokom istrage.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading