NOVE DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLAMA! Hitno evakuisani đaci širom Beograda!

Autor:

Hronika

08.12.2023

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U školama širom Beograda od jutros dojave o bombama.

NOVE DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLAMA! Hitno evakuisani đaci širom Beograda!

Foto: Nebojša Mandić, Shutterstock

Jutros su ponovo stigle nove dojave o bombama u nekoliko škola u Beogradu.

Dojava o postavljenim bombama je stigla u Osmu beogradsku gimnaziju, OŠ ''Nikola Tesla'' u Rakovici, OŠ ''Vladimir Rolović'', OŠ "France Prešern" na Miljakovcu.

Podsetimo, već skoro tri nedelje svakodnevno u osnovne i srednje škole širom Srbije stižu dojave o bombama koje su na svu sreću, lažne. Još uvek se radi na otkrivanju ljudi koji šalju ove lažne dojave.

Policija u Novom Pazaru je otkrila osobe koje su slale dojave o postavljenim bombama i to koristeći lažne i-mejl adrese, a radi se o maloletnicima.

- U sklopu akcije Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za suzbijanje terorizma, identifikovana su dvojica dečaka, učenika osnovne škole, starosti 12 i 13 godina. Sumnja se da su upravo oni u proteklom periodu slali lažne dojave o postavljenim bombama putem i-mejla. Osim škola, njihovi i-mejlovi su bili upućivani i na adresu jednog marketa u Novom Pazaru, prenosi Kurir.

Maloletni mladići su saslušani u prisustvu svojih roditelja, a slučaj je prijavljen Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, kao i Centru za socijalni rad. Takođe, najavljeno je i podnošenje prekršajnih prijava protiv roditelja maloletnika zbog zanemarivanja nadzora nad decom.

Inače, dojave o bombama su stizale i u RTS i RTV, kao i u sudove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading