PREINAČENA PRESUDA SLAVOLJUBU JEREMIĆU: Muškarac koji je izmasakrirao učiteljicu dobio 14 godina zatvora!

Autor:

Hronika

03.12.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo presudom Višeg suda u Beogradu Jeremić je zbog ubistva osuđen na zatvor u trajanju od 15 godina, te mu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja jednog noža na preklop.

PREINAČENA PRESUDA SLAVOLJUBU JEREMIĆU: Muškarac koji je izmasakrirao učiteljicu dobio 14 godina zatvora!

Foto: ST/D. KADIĆ, Društvene mreže

Zbog toga što je prvostepeni sud dao prevelik značaj otežavajućim okolnostima na strani okrivljenog, dok olakšavajućim okolnstima to nije učinio, Apelacioni sud u Beogradu je preinačio prvostepenu presudu i Slavoljuba Jeremića zbog ubistva, osudio na 14 godina zatvora, umesto 15 na koliko je bio osuđen.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno, od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog uzeo u obzir njegovu životnu dob, odnosno da ima preko 60 godina, smanjenu uračunljivost kritičnom prilikom, ali ne u stepenu bitnog. Od otežavajućih okolnosti uzeo je u obzir upornost i nameru za izvršenje krivičnog dela, sudeći prema težini i brojnosti povereda za koje je utvrđeno da je naneo pokojnoj oštećenoj, kao i njegovu raniju osuđivanost, pri čemu nije cenio odnos okrivljenog prema izvršenom krivičnom delu u vidu povrede koju je naneo samom sebi u pokušaju samoubistva. 

Podsetimo presudom Višeg suda u Beogradu Jeremić je zbog ubistva osuđen na zatvor u trajanju od 15 godina, te mu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja jednog noža na preklop.

On je 12. maja 2022., u Beogradu, lišio života oštećenu Snežanu Đurišić na taj način što je došao do njenog porodičnog domaćinstva pa ju je u letnjoj kuhinji stare kuće na imanju napao nožem i zadao joj višestruke povrede glave, vrata i trupa usled kojih je preminula na licu mesta.

Nakon toga, on je otišao do pomoćne zgrade koja se nalazi u dvorištu domaćinstva gde je na tavanu benzinom polio i zapalio senom (kojom prilikom je zadobio opekotinu leve nadlanice), a onda se vratio u ostavu i nožem sebi naneo tešku telesnu povredu opasnu po život. U toj ostavi ga je i pronašla policija sa nožem u džepu, nakon čega je prevezen u Urgentni centar i podvrgnut hitoj hiruškoj intervenciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading