NAJBOLESNIJI ZLOČIN KAKAV JUGOSLAVIJA NE PAMTI: Namamili dečaka (11) na groblje blizu škole, pa ga izmasakrirali - sve zbog krvne osvete!

Autor:

Hronika

02.12.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz pomoć Dragomira Bajčete, Višnja je isplanirala i sprovela zastrašujući zločin - ubistvo jedanaestogodišnjeg Bruna, Stipinog sina

NAJBOLESNIJI ZLOČIN KAKAV JUGOSLAVIJA NE PAMTI: Namamili dečaka (11) na groblje blizu škole, pa ga izmasakrirali - sve zbog krvne osvete!

Foto: JOEL ROBINE / AFP / Profimedia

Krvna osveta je običaj koji je duboko ukorenjen u nedovoljno razvijenim društvima, gde se konflikti između porodica ili klanova rešavaju međusobnim ubijanjem muškaraca, sve do "vraćanja duga". Ovaj prastari običaj, i pored zabrana, opstaje i danas. Jedan od najzloglasnijih slučajeva vezanih za krvnu osvetu desio se sedamdesetih godina prošlog veka u Zenici.

Sve je počelo sa saobraćajnom nesrećom u Crnoj Gori, u kojoj je poginuo jedan dečak. Sud je oslobodio vozača Stipu Čalića, proglašavajući ceo događaj nesrećnim slučajem. Međutim, maćeha nastradalog dečaka, Višnja Pavlović, nije prihvatila tu odluku i zaklela se da će "krv naplatiti krvlju".

Uz pomoć Dragomira Bajčete, Višnja je isplanirala i sprovela zastrašujući zločin - ubistvo jedanaestogodišnjeg Bruna, Stipinog sina. Još strašnije, Višnja je čak nekoliko puta dolazila do njihovog doma, upoznala Bruna i sa njim razgovarala, a zatim ga je surovo ubila sa devet uboda nožem.

- Sačekala ga je tog dana i upitala da je odvede do groblja blizu škole. Bruno nije ništa sumnjao, a na groblju ga je dočekao ubica koji ga je izmasakrirao, nakon čega su pobegli. Kad sam videla da ne dolazi na vreme kućI, krenula sam prema školi i na putu susrela tu ženu, ali ništa nisam sumnjala. Posle svega, godinama sam molila Boga da me uzme, da ne proživljavam više tu bol i danas prisutnu - ispričala je Anka.


Nakon uhapšenja, Višnja je osuđena na smrtnu kaznu, koja je izvršena u avgustu 1973. godine, dok je Bajčeta takođe osuđen na istu kaznu, ali se pred sudom pokajao za svoje delo. Treći saučesnik, Rajko Pavlović, osuđen je na 20 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading