ON JE ČOVEK KOJI JE PUCAO NA LEGIJU! Bio je kralj šverca, njegov slučaj nikada NIJE REŠEN, završio kao u filmu!

Autor:

Hronika

29.11.2023

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pominje se i da je bio umešan u dilovanje droge, privredni kriminal, kao i za pokušaj ubistva.

ON JE ČOVEK KOJI JE PUCAO NA LEGIJU! Bio je kralj šverca, njegov slučaj nikada NIJE REŠEN, završio kao u filmu!

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/legendedevedesetih

Vladimir Bokan, poznatiji kao Vanja, bio je jedna od najzanimljivijih ličnosti devedesetih godina prošlog veka. Rođen 1960. godine, Vanja je imao neobično detinjstvo zbog čestih selidbi zbog očevog posla u UN. Ovaj period njegovog života ostavio je traga na njegovom jezičkom umeću, budući da je savladao engleski, italijanski i grčki jezik.

U poslovne vode Vanja je zakoračio veoma mlad, postavši vlasnik velikog broja kioska širom tadašnje Jugoslavije. Međutim, njegov prelazak u Grčku devedesetih godina doneo je preokret u njegovoj karijeri. Tamo se povezao sa visokim funkcionerima i biznismenima, koristeći te veze za razvoj poslova, pretežno u vezi sa garderobom, a kasnije i sa cigaretama i naftom.

Vanjina biografija nije kompletna bez pomena njegovih kontroverznih poslovnih poduhvata. Povezivanje sa uticajnim ličnostima i biznismenima dovelo je do sumnji u neke kriminalne radnje, poput šverca cigareta iz Amerike preko Crne Gore za Italiju. Pominje se i da je bio umešan u dilovanje droge, privredni kriminal, kao i za pokušaj ubistva.

Vladimir Bokan je ubijen je  7. oktobra 2000. godine, kada je napadnut i ubijen ispred svoje vile u atinskom naselju Variju. Iako je ostao urbanom legendom, njegovo ubistvo nikada nije rasvetljeno, ostavljajući iza sebe mnoštvo pitanja i spekulacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading