GDE SE KRIJE MILOV MAJBAH?! Dvostruki izveštaji: Milatović tvrdi jedno, TAJNA služba drugo! 1,3 miliona evra za dva luksuzna vozila!

Autor: Vijesti

Svet

31.10.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) već mesec dana odbija da odgovori na pitanje šta se desilo sa skupocenim vozilom marke "mercedes majbah", koje je nekada koristio bivši šef države Milo Đukanović.

GDE SE KRIJE MILOV MAJBAH?! Dvostruki izveštaji: Milatović tvrdi jedno, TAJNA služba drugo! 1,3 miliona evra za dva luksuzna vozila!

Foto: Tanjug/AP, youtube/printscreen

 Vozilo, plaćeno skoro 650.000 evra, je predao nasledniku na čelu države Jakovu Milatoviću, ali je on odmah vratio automobil ANB-u, koji je i stvarni vlasnik.

Ova tajanstvenost oko sudbine vozila izaziva sumnje i nagađanja. Da li je vozilo dodeljeno nekome na korišćenje i ako jeste, ko je dobio privilegiju da vozi ovaj luksuzni automobil? ANB je ostao nem na ova pitanja, što samo pojačava misteriju oko ovog slučaja.

Podsetimo, ANB je 2017. godine kupio dva identična "mercedesa majbah S650" za ukupno 1,3 miliona evra. Jedan od tih automobila je bio namenjen tadašnjem predsedniku Đukanoviću, dok je drugi trebalo da koristi tadašnji premijer Duško Marković. Vozila su bila visokih bezbednosnih karakteristika, sa moćnim motorima od skoro 6.000 kubika i 620 konjskih snaga.

Iako se šuškalo da je planirana prodaja ovih vozila, do toga nikada nije došlo. Đukanović je ignorisao poziv tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića da "majbah" parkira u garažu ANB-a i koristi drugi službeni automobil. Iz Đukanovićevog kabineta su tada odgovorili da se radi o "populističkoj i politikantskoj priči nove vlasti".

Interesantno je i to da je automobil koji je koristio Marković bio oglašen na prodaju, ali nije bilo zainteresovanih da za više od 450.000 evra kupe ovaj luksuzni automobil. Ministar finansija je tada objasnio da je jedan od razloga za nedostatak interesovanja to što Marković nije bio dovoljno prepoznatljiv internacionalno.

Sve ove informacije samo produbljuju misteriju oko sudbine "mercedesa majbaha". Da li će ANB konačno otkriti šta se desilo sa ovim vozilom ili će ova priča ostati zauvek obavijena velom tajni?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading