JEZIVA PRIČA IZ NOVOG SADA: Mladići počinili 32 krivična dela, a pre toga ubili starca!

Autor:

Hronika

28.11.2023

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovom slučaju, posebnu pažnju privlači činjenica da su dečaci ostali na slobodi uprkos teškom krivičnom delu koje im se stavlja na teret.

JEZIVA PRIČA IZ NOVOG SADA: Mladići  počinili 32 krivična dela, a pre toga ubili starca!

Foto: shutterstock

Dvojica dečaka iz Novog Sada, uzrasta 10 i 12 godina, suočavaju se sa ozbiljnim optužbama za čak 32 krivična dela krađe i pokušaja krađe. Međutim, ono što posebno šokira javnost jeste činjenica da se ovi isti dečaci terete za prebijanje sedamdesetpetogodišnjeg Todora Šunjke, koji je nakon nekoliko meseci preminuo od posledica brutalnog napada.

Kako je potvrdio za "Blic", rođak preminulog Todor Šunjke, Dušan Jovanov, kontaktiran je od strane Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu radi dostavljanja dodatne dokumentacije koja bi poslužila u procesuiranju maloletnih delinkvenata. Jovanov je izrazio svoje očajanje nad situacijom, ističući da su dečaci, prema njegovim saznanjima, već bili identifikovani kao počinioci niza krivičnih dela pre nego što su brutalno prebili Todor Šunjku.

U ovom slučaju, posebnu pažnju privlači činjenica da su dečaci ostali na slobodi uprkos teškom krivičnom delu koje im se stavlja na teret. Prema nezvaničnim informacijama, dečaci su bili aktivni na području Detelinare i oko Bulevara oslobođenja, gde su izvršili niz krađa u mesarama, prodavnicama, restoranima, cvećarama i drugim objektima.

Nakon prebijanja Todor Šunjke, dečaci su identifikovani kao počinioci sedamnaest teških krađa, devet pokušaja ovih krivičnih dela, pet krađa i jednog krivičnog dela razbojništvo. 

Pored krivičnih prijava protiv maloletnih delinkvenata, Centar za socijalni rad je takođe obavešten o ovom slučaju. Takođe, protiv majke dečaka podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Postupak protiv majke je već u toku, a postoji mogućnost da joj budu oduzeta roditeljska prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading