POŽAR U NIŠU JOŠ UVEK NIJE UGAŠEN! Trenutno na terenu 17 vatrogasaca sa šest vozila - vatra gori preko 48 časova!

Autor:

Hronika

28.11.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar je izbio u objektu Benlian Food-a, pa se proširio na objekat sa farbom i lakovima, rekao je načelnik niške Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović.

POŽAR U NIŠU JOŠ UVEK NIJE UGAŠEN! Trenutno na terenu 17 vatrogasaca sa šest vozila - vatra gori preko 48 časova!

Foto: shutterstock

Više od 48 sati vatrogasne službe pokušavaju da ugase požar u prostoru nekadašnje Elektronske industrije u Nišu. Požar je, prema rečima iz niške policije, lokalizovan, a trenutno je na terenu 17 vatrogasaca sa šest vozila i povređenih nema. Iznad objekata koje je zahvatila vatra i dalje je dim.

Treći dan traje borba vatrogasaca sa požarom koji je u nedelju, 26. novembra u 5:30 počeo u objektu Benlian Food-a u nekadašnjoj Elektronskoj industriji. Vatrogasci su i dalje na terenu i pokušavaju da ugase požar u zgradi gde je više od deset fabrika i jedan privatni fakultet, prema rečima načelnika niške Uprave za vanredne situacije Srđana Mitrovića.

U toku je intenzivan rad na gašenju požara i na sprečavanju da se proširi na druge objekte. Na terenu je 17 vatrogasaca sa šest vozila. Povređenih nema - kažu iz policije.

Požar je izbio u objektu Benlian Food-a, pa se proširio na objekat sa farbom i lakovima, rekao je načelnik niške Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović.

- Najveći problem je bio magacin u kom su skladištene boje i lakovi i pogon za proizvodnju plastičnih kesa sa velikom količinom tog materijala. To su sve zapaljive materije koje se veoma teško gase - rekao je Mitrović.

Po izbijanju požara na terenu je bilo 30 vatrogasaca sa 11 vozila, a danonoćno se ekipe bore da ugase požar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading