MAJKA U PANICI ZVALA REDOM - PLAŠILA SE DA SPECIJALCI NE UBIJU KOSTU! U momentu najvećeg horora, Kecmanovićima u glavi: "Samo da nije moje dete"?

Autor: T.V.

Hronika

27.11.2023

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći šok je usledio nakon što je Miljana Kecmanović izbezumljeno pozvala policiju i saznala da Kosta nije žrtva masovnog ubistva, već da je on pucao u svoje drugare i omiljenog čuvara škole.

MAJKA U PANICI ZVALA REDOM - PLAŠILA SE DA SPECIJALCI NE UBIJU KOSTU! U momentu najvećeg horora, Kecmanovićima u glavi: "Samo da nije moje dete"?

Foto: ST/Nemanja Pančić, Privatna arhiva, Instagram

Kosta Kecmanović sa majkom

Prošlo je više od pola godine od jezivog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak ubica, Kosta Kecmanović, oduzeo živote svojim školskim drugarima i portiru Draganu Vlahoviću.

Majka dečaka ubice, Miljana Kecmanović, bila je na poslu u momentu pucnjave u školi koju je pohađao i njen sin, kako je tada rekla, na prvu loptu pomislila je da je Kosta jedan od žrtava.

Međutim, usledio je šok nakon što je izbezumljeno pozvala policiju i saznala da Kosta Kecmanović nije žrtva masovnog ubistva, već da je on pucao u svoje drugare i omiljenog čuvara škole.

- Miljana je rekla da je videla vest u medijima o masakru na Vračaru. U panici je zvala redom, kada je saznala da je vatru otvorio upravo njen sin, plašila se da specijalci ne ubiju Kostu. Žena je potpuno bila izbezumljena, nije znala za sebe - navodi izvor blizak istrazi za portal Republika.rs.

Kako kaže, u tim momentima kada je prihvatila činjenicu da je dečak ubica u stvari Kosta, obuzeo je još veći strah, plašeći se da će stradati u celoj toj drami. 

Naime, Miljana je stavila sa strane svu decu koja su lišena života od ruke njenog dečaka, brinula se jedino da na isti način ne završi i Kosta. 

Republika

Foto: B. Jovanovic

 

Kosta je ispalio čak 57 metaka u školske drugare 

Tokom masakra ispalio je ukupno 57 metaka, od kojih je većina pogodila žrtve, što govori da ga je otac Vladimir dobro obučio u rukovanju oružjem, vodeći ga u streljanu i na "ersoft".

Majka dečaka-ubice uporno ponavlja kako ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. Mesecima unazad podvlači da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima, iako to ne menja činjenicu da su životi nevine dece ugašeni, a njihove porodice zauvek su obeležene ovog tragedijom.

Podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri "Molotovljeva koktela", zatim je sve stavio u ranac i krenuo je u krvavi pir.

Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle u blizini - Anu Božović (12), Bojanu Asović (12) i Sofiju Negić (14). Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije.

Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je Andrijanu Dukić (14), Katarinu Martinović (13), Maru Anđelković (14), Emu Kobiljski (14), Andriju Čikića (14) i Angelinu Aćimović (14) i ranio još petoro školskih drugara.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Ljiljana

27.11.2023 15:40

Majka nije mogla ni da pretpostavi da bi njen sin tako nešto mogao da učini. Da je mogla da posumlja samo sigurna sam da bi ga sprečila. Normalno je da se uplašila za svoje dete u svom tom haosu koji ju je zadesio. Košta je ubica! Majka nije kriva. Svako voli svoje dete, ili bolje rečeno,ne prestaje da ga voli u sekundi kada napravi tako nešto kao Kosta. Majci je potrebno vreme da shvati da je to stvarno učinio njen sin. Vremenom će da prezre sopstveno dete. Ne nikako preko noći.

Tanja

27.11.2023 18:02

Majka najmlađeg masovnog ubice na svetu je sebična,egocentricna,besramna, letos krenula na more sa ćerkom, njoj je igra kad cerka sipa domestos drugarima. Sad renovira stan,besramno interesuje što je oružjem od kuće donetim u školu,poubijao nam decu. Besramno i dalje radi u prosveti i samo hoće da izvrda.

Gile

27.11.2023 23:31

@Tanja - Gospodjo Tanja Vi ko pokvarena ploca. Koliko mrznje u Vama ima. Klinac je kriv to niko ne spori. Doci ce Dan kada ce se on osvestiti I postavi svestan onoga sto je ucinio. Razmazen, jeste, Tanja, leci se. U ozbiljnom si problemu. Okanimo se Miljane, maj Tanja, leci se

Mir

28.11.2023 11:11

@Gile - A zasto je Tanja kao pokvarena ploca! Zena je u potpunosti u pravu. Otac poremecen covek koji je sina obucio da rukuje oruzjem. Oruzje u kuci na dohvat ruke. Majka je sve to znala i nista nije preduzela. Oba roditelja su ozbiljno kriva. A svi njeni postupci posle su dokaz da je samoziva i bezosecajna. Prebacuje imovinu na rodjake. Bezi na more. Vraca se na posao. Renovira stan.